Kom ook 7 maart naar de gezellige en leerzame HCC!kennisdag in Expo Houten. Van 10.00 tot 15.00 uur kun je terecht bij de vele Interessegroepen als Drones en Modelbaanautomatisering en is er een Roboticahoek.

Na de succesvol verlopen HCC!kennisdag van 12 oktober 2019 zijn er voor dit jaar 3 data gepland voor de HCC!kennisdag in Expo Houten: 7 maart, 27 juni en 10 oktober 2020. Hier kun je alvast informatie lezen over o.a. wat er te doen is op 7 maart, het wordt weer een geweldige belevenis. De info wordt zo snel mogelijk aangevuld.

Presentaties
Volg presentaties van populaire interessegroepen zoals Drones, Genealogie en Modelbaanautomatisering en ontmoet op het Kennisplein de twee nieuwe groepen Android en Domotica/IoT. Android is veruit het populairste besturingssysteem voor smartphones en tablets. Met het lidmaatschap van deze groep leer je hoe je er alles uithaalt. Domotica/IoT houdt zich bezig met slimme apparaten in je woonomgeving, zoals je verlichting en energievoorziening. Er kan steeds meer, maar hoe bescherm je je privacy? Een belangrijk onderwerp!

Digitale voor- en nazorg
De HCC!kennisdagen zijn niet alleen gezellig, maar dus ook leerzaam. Digitale voor- en nazorg is dit voorjaar het thema van HCC! Hoe zorg je dat je als gebruiker alle controle houdt over je data? Verloren bestanden terughalen, werken met de cloud en goede back-ups maken van je dierbare foto’s en video’s: je leert er alles over op de HCC!kennisdag. Maar ook: wat je nu al kunt regelen om te zorgen dat dierbaren later bij jouw data en social media-accounts kunnen als jij er niet meer bent.

Kortom: alle reden om op 7 maart je licht op te steken op de HCC!kennisdag. Houten ligt lekker centraal in het land. Het Kennisplein is voor iedereen gratis toegankelijk, maar voor de presentaties moet je HCC-lid zijn. Nog geen lid? Meld je hier aan.

HCC!kennisdag
7 maart 2020, van 10.00-15.00 uur
Expo Houten, Meidoornkade 24
Gratis parkeren en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
Klik hier voor een routebeschrijving
Toegang Kennisplein: gratis
Toegang presentaties: gratis voor HCC-leden

Overzichtsfoto met flightsim

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

HCC!kennisdag 12 oktober 2019: een terugblik

Het is zaterdagmorgen 12 oktober, 7.00 uur. HCC-vrijwilligers lopen door de zij-ingang van Expo Houten naar binnen. Volgepakt met computers, folders, drones, robots, treinen, maar ook flightsimulators en nog veel meer. Ze worden doorverwezen naar boven.

Op de eerste etage, in de Lounge en de subzalen van Expo Houten, vindt de HCC!kennisdag plaats. Cor van Rooij (projectleider) staat met het draaiboek in zijn hand, mensen te instrueren: staan alle groeperingen op de juiste plek, heeft iedereen een badge, is bezoekersregistratie op orde, zijn de subzalen gereed, staat koffie/thee klaar en nog veel meer.

HCC is er klaar voor!
Vrijwilligers zijn inmiddels bezig met inrichten, zodat ze aan bezoekers kunnen laten zien wat HCC allemaal in huis heeft. Er hangt hier een rode gloed; vrijwel iedereen heeft een rode HCC-polo aan en alle tafels zijn bedekt met rode kleden. Enige tijd later pakt Dick Elzinga de microfoon om de vrijwilligers in de juiste stemming te krijgen, voor zo ver dat nog nodig is.

De deuren van Expo Houten zijn inmiddels open en de sfeer zit er goed in. Op de begane grond vindt tegelijkertijd de Modelspoorbeurs plaats. Dick Elzinga staat als ‘propper’ tussen de ‘word lid’ posters met interessante beursaanbiedingen, mensen naar boven te begeleiden. "Bij HCC kunt u terecht met vragen over alles wat digitaal is. Loop gerust even naar binnen en kom het beleven." Tegelijkertijd overhandigt hij een uitnodiging met het programma.

Kennismarkt.
In de Lounge is een doorlopende kennismarkt waar verschillende groeperingen de diversiteit van HCC laten zien. Waar je ook kijkt, overal staan mensen. Ze worden geïnformeerd door enthousiaste vrijwilligers en een aantal bezoekers is virtueel aan het meevliegen met Flightsimulator. HCC!drones laat de bezoeker kennismaken met de verschillende type drones en de vrijwilligers van HCC!3D staan gepassioneerd te vertellen over ontwerpen en printen in 3D. Ook alle andere groeperingen zijn heel actief bezig om HCC te promoten.

Demontraties en presentaties
Inmiddels zijn de demonstraties van HCC!modelbaanautomatisering en HCC!robotica ook gestart. De oefenwedstrijden van HCC!robotica ter voorbereiding op de jaarlijkse Roborama-wedstrijd zijn in volle gang. Kinderen en volwassenen staan aandachtig te kijken hoe een robot een blikje oppakt en keurig aan de zijkant van de baan plaatst. In de zaal waar de Windowstraining wordt gegeven zitten geïnteresseerden al aandachtig te luisteren. De deelnemers worden geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen over Windows, om vervolgens kennis te delen met andere leden binnen de locatie en vragen over Windows te beantwoorden. De zalen waar de presentaties worden gegeven, beginnen ook vol te lopen. Presentaties over genealogie, het vorige seizoensthema Robotica, Drones en Programmeren of Starten met Rocrail. Het is allemaal mogelijk. In een ander zaal zijn deelnemers actief bezig tijdens de workshop Beginnen met I-train en de ALV van HCC!fotovideo is ook al in volle gang.

Rond 15.00 uur, als de bezoekers met 'een goed gevulde rugzak' met informatie huiswaarts keren, is het tijd om op te ruimen. We kijken terug op een mooie HCC!kennisdag waarbij geen enkele bezoeker zich heeft verveeld heeft en thuisblijvers echt iets hebben gemist.

 

HCC!kennisdag Houten