Zaterdag 12 oktober is in Houten de allereerste HCC!kennisdag. Dan zal een groot aantal groeperingen zich gezamenlijk profileren als HCC. Zo kunnen we laten zien wat HCC zoal te bieden heeft.

3c9 expohoutenDe HCC!kennisdag vindt plaats op de eerste etage van Expo Houten (Meidoornkade 24) en is geopend van 10:00 tot 15:00 uur. De entree is gratis, dus neem gerust iemand mee, graag zelfs! Er is bovendien voldoende gratis parkeergelegenheid en de bus stopt voor de deur.

Wat is er te doen?

Er is een prachtig programma samengesteld met boeiende presentaties, interactieve workshops en leuke demonstraties.

In de Lounge is een doorlopende kennismarkt waar verschillende groeperingen de diversiteit van HCC laten zien.

In de Lindenzaal vind je verschillende presentaties over uiteenlopende onderwerpen. Zo geeft Fred Baltus een presentatie over genealogie én een presentatie van het seizoensthema Robotica, Drones en Programmeren. John Glaser vertelt je alles wat je weten wilt over Zoeken op internet en Karel Karssen legt uit hoe je je foto’s en muziekbestanden handig organiseert in Windows.

In de Elzenzaal kunnen liefhebbers van modelspoorbanen hun hart ophalen met de presentatie Starten met Rocrail door Fred Jansen en de workshop Hoe werkt dat in grootspoor en hoe pas je dat toe in model door Gerard te Nuyl. Let op: voor de workshop moet je je vooraf inschrijven via , er is plek voor 8 deelnemers.

De Esdoornzaal is het domein van de (aspirant) trainsimmers met een presentatie door Kees Plaat gericht op iedereen die meer wil weten over treinsimulatie. Kees Boer verzorgt de workshop Beginnen met I-train. Let op: ook voor deze workshop is vooraf inschrijven noodzakelijk (via ) vanwege het maximum aantal van 8 deelnemers.

In de Eikenzaal is de train-de-trainer-workshop over de ontwikkelingen in Windows 10, die wordt gegeven door Ger Stok en Martin Bekelaar. Geïnteresseerden dienen zich vooraf in te schrijven via . Verder zal Juriaan Nijkerk een interessante presentatie verzorgen over auteursrecht en vertelt Leon Braam meer over hoe je je computer kunt inzetten op muzikaal gebied.

Demonstraties
Verder worden er demonstraties gegeven door HCC!modelbaanautomatisering en HCC!robotica. Zo organiseert HCC!robotica oefenwedstrijden ter voorbereiding op de jaarlijkse Roborama-wedstrijd die plaatsvindt in november. Zeker de moeite waard dus!

Houd voor meer informatie de agenda’s van de Interessegroepen in de gaten en natuurlijk ook www.hcc.nl.

Op de begane grond van Expo Houten vindt tegelijkertijd de Modelspoorbeurs plaats. Leden van HCC krijgen 50% korting (alleen op 12 oktober na 12:00 uur) op de entree.