Apple

Haal meer uit je iPad, iPhone, Apple Watch en Mac met de tiplijsten van HCC!apple. Tevens gratis ondersteuning voor HCC!leden via de Vraagbaak, hccforums.nl en op de inloopbijeenkomsten.

SeniorenAcademie

De maatschappij digitaliseert steeds meer, maar voor veel senioren is het niet eenvoudig daarmee om te gaan. De vrijwilligers van de SeniorenAcademie interessegroep willen senioren bij startersproblemen helpen met gerichte informatie en trainingen. Ook degenen die al enigszins vertrouwd zijn met automatisering kunnen worden geholpen hun kennis uit te breiden.

3d

3d-printen is in opkomst: een printer koop je tegenwoordig al voor ongeveer € 500,-. Maar wat kun je er mee? En hoe doe je dat?

Windows

De Windows Interessegroep streeft naar maximale ondersteuning bij het gebruik van Microsoft Windows-besturingssystemen en eventuele afgeleiden en/of opvolgers daarvan, alsmede hulp bij problemen met onder deze besturingssystemen werkende software.

Beleggen

De interessegroep Beleggen wisselt kennis en ervaring uit op het gebied van software, elektronische koersvoorziening en andere diensten voor het beleggen met de computer.

Robotica

De Interessegroep Robotica richt zich op de bestudering, ontwikkeling en vervaardiging van robots in de ruimste zin. Onder robots verstaan we voorwerpen, constructies en/of structuren, die zelfstandig bewegen c.q. handelingen verrichten.

CompUsers

HCC!compusers helpt gebruikers van computers in de thuissituatie. De meeste aandacht gaat uit naar programmatuur voor toepassingen en besturingssystemen. Maar ook communicatie en netwerken krijgen veel aandacht.

Modelbaanautomatisering

Al sinds 1978 houdt de interessegroep Modelbaanautomatisering zich bezig met het besturen van (treinen, seinen en wissels op) modelbanen met behulp van de computer. Naast het "eigen" HCC!m-systeem willen we ook juist andere nieuwe digitale systemen ondersteunen en (vaak ook beginnende) gebruikers met raad en daad bijstaan.

Genealogie

Na de oprichting van HCC gingen steeds meer leden van de vereniging de computer gebruiken voor de hobby genealogie. In 1986 richtte daarom een aantal amateurgenealogen de HCC Genealogie Gebruikersgroep op, die inmiddels HCC!genealogie heet.

Postzegel

Doel: het gebruik van de computer bevorderen bij het verzamelen van postzegels, o.a. door het ontwikkelen van postzegelprogramma's, het verspreiden van catalogusbestanden (onder PZ leden).

Artificiele intelligentie

De interessegroep HCC!ai (artificiële intelligentie of ook wel kunstmatige intelligente of artificial intelligence) fungeert als een platform voor het uitwisselen van kennis en ervaringen met artificiële intelligentie, vooral voor niet-professionele of semi-professionele geïnteresseerden.

Commodore

De Commodore interessegroep is een bloeiende club met momenteel zo'n 400, merendeels zeer actieve leden. Het doel van HCC!commodore is om de gebruikers, liefhebbers en verzamelaars van Commodore, Amiga, MSX, Atari en andere (retro) computers met elkaar in contact te brengen. Zo zijn we bijvoorbeeld niet alleen actief met games spelen maar doen ook veel aan innovatie.

Digimedia

Sinds de oprichting (in 1985, onder de naam Interessegroep PC) richt HCC!digimedia zich op het ondersteunen van mensen met een hobby waarin het gebruik van personal computers een relevante rol speelt. 

eCS

HCC!ecs ondersteunt HCC-leden die het besturingssysteem eCS (eComStation) of OS/2 gebruiken of willen gaan gebruiken.

Forth

De Interessegroep HCC!forth houdt zich bezig met de programmeeromgeving Forth, in de breedste zin. Ook voor bijvoorbeeld de AVR-microcontrollers levert HCC!forth tegenwoordig goed gedocumenteerde ontwikkelomgevingen.

MSX

Onze activiteiten richten zich naast het werken met de MSX computer ook op ondersteuning bij het gebruik van soft- en hardware. Tevens organiseren we elk jaar een aantal bijeenkomsten. Ook zijn wij op diverse bijeenkomsten van andere MSX clubs en gebruikersgroepen aanwezig.

Opensource

De Opensource Interessegroep is er voor mensen die ''onder de motorkap'' van hun OS knutselen, of mensen die willen leren hoe dat moet. Waarom iets werkt is voor ons net zo belangrijk als hoe het werkt. Onze leden gebruiken daarom meestal vrije besturingssystemen zoals Linux en BSD varianten maar ook commerciële unixen komen voor.

Programmeren

De interessegroep HCC!programmeren ondersteunt iedereen die zelf software wil maken. Er is bijzonder veel kennis over de programmeertalen C (en alle varianten daarop) en Pascal (en alle varianten daarop). Dit betekent ook dat je een hoop kunt leren over het aanpassen van websites die gebaseerd zijn op een content-management systeem, zoals Joomla en Drupal, omdat die zijn gebaseerd op PHP.

Retro

HCC!retro richt zich op het gebruik van retro-hardware, met name NewBrain, Amstrad, Schneider en Sinclair. Daarbij komt zowel de software als de hardware aan bod. De Interessegroep kent leden die zich op alle mogelijke niveaus met retro-computers bezighouden. Er zijn meerdere bijeenkomsten per jaar, waar iedereen elkaar kan ontmoeten.

Trainsim

Doelstelling: Uitwisseling van kennis en ervaring tussen leden en het geven van ondersteuning aan leden, die gebruik maken van een treinsimulatorprogramma.

Hobbynet

Hobbynet biedt diensten aan alle HCC-groeperingen. Tevens verzorgt zij Kadernet, de website voor de besturen van hcc groeperingen.

Testbank

Doelstelling van de Testbank is op een professionele wijze hardware ondersteuning te geven aan de leden op beurzen, open dagen en natuurlijk op de HCC-digital beurs.