De Commodore interessegroep is een bloeiende club met momenteel zo'n 400, merendeels zeer actieve leden. Het doel van HCC!commodore is om de gebruikers, liefhebbers en verzamelaars van Commodore, Amiga, MSX, Atari en andere (retro)computers met elkaar in contact te brengen. Zo zijn we bijvoorbeeld niet alleen actief met games spelen maar doen ook veel aan innovatie.

Er zijn binnen de club een aantal subgroepen actief. Deelname aan de activiteiten van elk van deze subgroepen vindt binnen de organisatie van de groepering plaats en er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Ons doel
Gebruikers van de verschillende Commodore-machines effectief met elkaar in contact te brengen.

Wat wij bieden
We geven presentaties en/of demonstraties, hebben speciale gasten, doen bijzondere projecten en zijn behulpzaam met het zoeken naar "nieuwe" hardware. Daarnaast hebben we vaak thema's op onze clubdagen zoals de ándere (retro) computers, (SID) muziek, innovatie, solderen, robotica en dergelijke. Dit heeft onder andere geresulteerd in prachtige projecten, gemaakt door onze clubleden, zoals de MiniMig, 1541-Ultimate, HardSID en dergelijke die inmiddels zelfs een wereldwijde bekendheid genieten.

Informatie en/of een nieuwsbrief kun je krijgen per e-mail. Ook ontvangen onze trouwe leden ons eigen magazine Info Bulletin als PDF per e-mail.

Bijeenkomsten
Onze gebruikersgroep organiseert elke twee maanden (elke derde zaterdag van de even maanden) een bijeenkomst. Deze dagen worden gehouden in het Trefpunt, Kerkweg 21 te Maarssendorp. We starten om 10.00 en stoppen om 16.00 uur.

Deze gebruikersdagen zijn bij uitstek geschikt om nader kennis te maken met gelijkgezinde gebruikers van Commodore, Amiga maar ook van MSX en Atari.

We proberen zoveel mogelijk om voor elk type computer een deskundige aanwezig te hebben, om de bezoekers met computerproblemen bij te staan en daar waar mogelijk op te lossen. Dit kan zowel op het gebied van hardware zijn als software.

U kunt ons on-line vinden op: commodore.hcc.nl