De Interessegroep HCC!forth houdt zich bezig met de programmeeromgeving Forth, in de breedste zin. Ook voor bijvoorbeeld de AVR-microcontrollers levert HCC!forth tegenwoordig goed gedocumenteerde ontwikkelomgevingen.

Forth is een modulair opgebouwde, met volledig nieuwe instructies uitbreidbare programmeeromgeving, die weinig geheugenruimte behoeft. Applicaties kunnen in Forth meestal interactief worden ontwikkeld en beheerd. Deze eigenschappen resulteren in een relatief korte ontwikkeltijd en maken Forth uiterst geschikt voor toepassing in kleine systemen.

Bijeenkomsten zijn er op een zaterdag van elke tweede maand te Bilthoven. In wijkgebouw Vogelnest bij de Zuiderkapel op Boslaan 1, 3722 AB te Bilthoven. Dit bevindt zich vlakbij het NS station. Ook via de weg is het goed bereikbaar, en parkeren is geen probleem.

Activiteiten waar HCC!forth zich mee bezighoudt: Forth-systemen en Forth-software ontwikkelen, robots bouwen en besturingen. Ook de Tingel-Tangels zijn een bekende ontwikkeling van onze groep.

Kijk voor meer informatie op forth.hcc.nl of lees de uitgebreide reportage Flexibel programmeren in Forth