HCC!zuidoost-brabant is een actieve afdeling van HCC met ongeveer 2000 leden in de regio. Er worden op verschillende locaties bijeenkomsten georganiseerd met onder meer lezingen, inloop, interessegroepen en helpdesks.

Onze passie

Onze passie is om onze leden plezier te laten beleven aan de computer, tablet en smartphone als ondersteuning bij hun hobby. Wij bieden daarvoor hulp, ondersteuning en een breed aanbod aan activiteiten. En onze ongeveer 30 vrijwilligers hebben een extra hobby: het plezier om kennis over te dragen.

Wat wij onder meer bieden

  • Presentaties: elke eerste maandagavond, elke 2e dinsdagmorgen en elke vierde donderdagmorgen van de maand.
  • Inloop: waarop de meeste werkgroepen aanwezig zijn, elke derde zaterdag van de maand.
  • Helpdesk: waar u terecht kunt voor problemen met hard- en software voor uw computer, tablet of smartphone.
  • Verschillende werk- en interessegroepen, waaronder computerborduren, 3D-printen, modelbaanautomatisering, flightsimulator, videobewerking, Linux en de foto- en videogroep.

Op de website vindt u bovendien meer informatie over de locaties, bijeenkomsten en werkgroepen en kunt u zich vrijblijvend aanmelden voor onze nieuwsbrieven: zo-brabant.hcc.nl

Verder is er elke derde zaterdagmiddag een inloop in Wijkcentrum ‘t Slot, waar iedereen welkom is om eens een kijkje te nemen en kennis te maken met onze bruisende afdeling. Er is daar voldoende gratis parkeermogelijkheid.

Eindhoven

Wijkcentrum 't Slot
Kastelenplein 167

Flightsimulator: elke eerste zaterdag een vliegdag
Flightsimulator: elke vierde donderdagavond een lesavond
Flightsimulator: elke derde maandagavond een zwetsavond

Computerborduren Eindhoven: elke tweede donderdag
Videobewerking Eindhoven: elke eerste woensdagavond

Linux: elke vierde woensdagavond

Verder is er elke derde zaterdagmiddag een inloop in met ook aandacht voor onder meer Midi, Hardware, Flightsim en Linux.

Buurthuis de Ronde
Tongelresestraat 146

Helpdesk: elke dinsdagmiddag, in juli en augustus eens in de 2 weken

Helmond

Wijkhuis de Westwijzer
Cortenbachstraat 70

Fotokring Helmond: elke derde donderdagavond
Videobewerking Helmond: elke eerste donderdagavond

Wijkhuis de Geseldonk
Cederhoutstraat 44

Helpdesk: elke derde woensdagmiddag

En verder
Daarnaast zijn er op onze locaties regelmatig diverse workshops en cursussen en ook organiseert HCC!seniorenacademie regelmatig activiteiten op onze locaties.
In juli en augustus hebben we geen activiteiten, tenzij anders aangegeven.

Er zijn ook nog activiteiten die niet-regulier plaatsvinden. Zie daarvoor en voor actuele informatie onze website zo-brabant.hcc.nl.
Op de website vind je bovendien meer informatie over de locaties, bijeenkomsten en werkgroepen en kun je je vrijblijvend aanmelden voor onze nieuwsbrieven.
Ook kun je op onze website lezen hoe je automatisch informatie per e-mail kunt ontvangen van diverse bijeenkomsten in Helmond en Eindhoven.