Raspberry Pi-levering van start

ma 23 april 2012 - 10:28

Raspberry Pi-levering van start

De eerste leveringen van de Raspberry Pi-computer zijn begonnen naar klanten uit 30 verschillende landen. Meer dan 350.000 bestellingen werden er geplaatst voor de Raspberry Pi minicomputer van $ 35,-. Binnen een dag was de minicomputer uitverkocht.

De Raspberry Pi is nu dus al een enorm succes. Het superkleine computertje ter grootte van een credit card kost in de duurste uitvoering slechts $ 35,- (de goedkopere versie heeft een usb-poort minder en kost $ 25,-). De computer is met name ontwikkeld voor scholieren om programmeren te kunnen leren.

Raspberry Pi hardware
De hardware is vergelijkbaar met die uit een gangbare smartphone en is zelfs in staat om 1080p H.264 (high profile) video weer te geven, zodat het zelfs als super goedkope en energiezuinige mediacenter te gebruiken is. De Raspberry Pi heeft een 700MHz processor, 256MB RAM, 10/100 Mbit netwerk, usb 2, hdmi, SD-kaart aansluiting om het besturingssysteem te starten en een 3,5 audio-aansluiting. Ook zit er een RCA-aansluiting op en kan er een camera op worden aangesloten. De Raspberry Pi is 85,6mm x 53,98mm x 17mm groot en wordt gevoed via micro-usb.

Voor 18 april besteld, voor juli in huis
Iedereen die hem voor 18 april heeft besteld zou hem gegarandeerd voor het einde van juni moeten ontvangen, nieuwe bestellers ontvangen hem in juli. In de eerste week van mei zou een tweede lading beschikbaar moeten komen. Die wordt geleverd aan distributiecentra over de hele wereld om de levertijd te verkleinen.

Raspberry Pi-behuizingen op komst
De Raspberry Pi is eigenlijk gewoon een kaartje met hardware maar Raspberry heeft aangegeven binnenkort ook een nieuwe lijn met Raspberry Pi-behuizingen aan te kondigen. Die zouden hier worden getoond, samen met de andere accessoires die er zijn.

Redacteur: HUB

Login om te reageren