LEGO 80 jaar + LEGO app

wo 15 augustus 2012 - 15:05

LEGO  80 jaar + LEGO app

In 1932 werd de LEGO group opgericht door Ole Kirk Christiansen, hij heeft zelf helaas nooit mee kunnen maken hoe succesvol zijn bedrijf inmiddels is geworden. Met zijn kleinzoon aan het roer is LEGO inmiddels ’s werelds derde grootste speelgoedfabrikant. Ter ere van het 80-jarig bestaan hebben zij een kort animatiefilmpje gemaakt waarin de geschiedenis van LEGO wordt verteld, zeker de moeite om even te bekijken!

Lees hieronder meer over de LEGO-app.

 


Nieuwe app: Life of George

Daarnaast heeft LEGO in samenwerking met Apple ook een ontzettend leuke app ontwikkeld: Life of George. Tijdens het spelen van deze app moet je dingen nabouwen met lego, in het echt. Door de creatie hierna te scannen met je IOS-apparaat verdien je punten. Een leuke en nieuwe manier in het gebruik van apps dus.

Een korte beschrijving van hoe de app in elkaar zit:
In de app volg je het leven van George, het fictieve personage uit de app. Hij maakt van alles mee en wil dit graag in zijn fotoboek zetten, maar dit kan alleen als jij het nabouwt met LEGO steentjes, in het echt! Je krijgt de opdracht een 2D model na te bouwen. Dit doe je op een speelmat die bij het spel geleverd wordt. Dan scan je de 3D creatie die je gebouwd hebt en deze wordt vervolgens herkend door de app. Hierna krijg je een score op basis van snelheid en nauwkeurigheid.

Je kunt het ook opnemen tegen je vrienden of andere life of george spelers, wie bouwt het snelst?
Daarnaast kun je eigen modellen bouwen, scannen en toevoegen aan je eigen fotoalbum. Die je natuurlijk kan delen met al je vrienden.


Meer informatie over hoe de app precies werkt? Lees dan verder op de site van LEGO.

Redacteur: larissavanputten

Login om te reageren