Google Glass specificaties

wo 17 april 2013 - 10:30

Google Glass specificaties

De eerste Google Glass brillen rollen momenteel van de fabrieksband. Dit zijn zogenoemde Explorer-versies voor ontwikkelaars. Google heeft nu ook meer specificaties vrijgegeven van de Google Glasses.

Op de specificatie-pagina zien we dat de bril is aan te passen en op elk gezicht past met neusvleugels in twee grootten. Het scherm bevat 640x360 pixels. Klinkt laag maar je zit er met je ogen natuurlijk vlak op. Google zegt dan ook dat het vergelijkbaar is met het kijken naar een 25-inch HD-scherm op 2,4 meter afstand.

Glassware

Aan opslag bevat de bril 16 GB flash-geheugen waarvan 12 GB vrij te gebruiken is. Opslag vindt voornamelijk via Google Cloud plaats. Daar draaien ook de apps die als verzamelnaam ‘Glassware’ krijgen. Foto’s worden gemaakt in 5 MP, video wordt geschoten in 720P.  Google liet al eerder in deze video zien hoe het is om de Google Glasses te gebruiken:


Met een volle accu zou de bril, bij normaal gebruik, een dag te gebruiken zijn. Bij intensief video gebruik (video-chat/video-opnames) is de batterijduur korter. De accu opladen kan via micro usb en oplader.

MyGlass App

MyGlass app

Draadloze verbinding wordt gemaakt via Wifi of bluetooth. De bril werkt met elk toestel samen dat bluetooth ondersteunt maar de bijbehorende MyGlass app draait enkel onder Android 4.0.3 (ICS) of hoger. MyGlass maakt GPS mogelijk en het versturen van SMS-berichten. 

Op internet zien we ook al ludieke filmpjes van toepassingen van de Google Glass, zoals onderstaande video waarin een man zijn voordeel probeert te doen met de mogelijkheden van Google Glass:

[Via: ZDnet]

Redacteur: HUB - Onderwerpen: bril, Glassware, Google Glass, My Glass

Login om te reageren