Flash player verbetert videoweergave

do 19 november 2009 - 14:04

Flash player verbetert videoweergave

Adobes vernieuwde Flash player heeft verbeterde afspeelfunctionaliteit voor hd-video. De nieuwe bèta versie zorgt voor een optimale beeldkwaliteit bij het browsen naar flash-geanimeerde pagina's, en (hd-)video.

Flash player 10.1 maakt gebruik van nieuwe http streaming-functionaliteit en gebruikt de hardware ondersteuning van H.264 decoders in GPU's voor video op Windows pc's en notebooks.

Volgens AMD gebruikt Flash 10.1 de ATI streamtechnologie voor het versnellen van videoweergave en verminderd zo het cpu-gebruik. Ook Nvidia laat zich niet onbetuigd en zorgt samen met Adobe voor optimale ondersteuning van Flash 10.1 door de GPU. Zelfs netbooks met een Nvidia Ion grafische chip zouden nu geen moeite meer mogen hebben met full hd 1080p flash video, zoals die nu ook via YouTube wordt aangeboden.
Adobes Flash 10.1 player beta versie voor Windows is nu al te downloaden als prerelease. Voor mobiele apparaten als Palm of Android smartphones zal de Flash 10.1 player pas begin volgend jaar uitkomen.

Redacteur: webmaster - Onderwerpen: Adobe, HD, Video

Login om te reageren