Android 5.0 Jelly Bean komt eraan

vr 17 februari 2012 - 11:28

Android 5.0 Jelly Bean komt eraan

Terwijl nog niet eens 1 % van de Androidgebruikers over versie 4 (Ice Cream Sandwich) van het mobiele besturingssysteem beschikt, verschijnt Android 5 alweer aan de horizon. Android 5, getooid met de codenaam Jelly Bean verschijnt mogelijk al deze zomer.

De Galaxy Nexus is tot nu toe de enige Android-smartphone die met Android 4 in de winkel ligt. En de meeste toestelfabrikanten zijn nog hard bezig om Android 4 op hun bestaande en nieuwe apparaten uit te brengen. Google zelf heeft er nog niets over los gelaten maar toch steken de geruchten over de volgende versie van Android alweer de kop op. Website Digitimes weet te melden dat Google de introductie van Android 5 wil versnellen omdat het de druk van het komende Windows 8 van Microsoft voelt opkomen. Google verwacht kennelijk dat Windows 8 dat vermoedelijk eind dit jaar uitkomt wel eens voor verassingen kan zorgen een zeker bij tablets voor flink wat concurrentie kan zorgen.

Zo zouden sommige partners van Google ontevreden zijn over de prestaties van Android 4.0. Jelly Bean zou geoptimaliseerd moeten worden voor tablets. Ook krijgt Android 5 de mogelijkheid om een tweede besturingssysteem te draaien. Er is sprake van de standaardmogelijkheid voor een dual-boot. Zo zou er op een tablet zowel Android als Windows 8 kunnen draaien zodat de gebruiker kan kiezen afhankelijk van de behoefte van het moment.

Redacteur: HUB

Login om te reageren