1 op 3 smartphones in V.S. is Android

ma 04 april 2011 - 14:14

1 op 3 smartphones in V.S. is Android

Android is nog steeds bezig met een opmars en groeide tussen november 2010 en februari 2011 met 7 procent, waardoor het nu een marktaandeel heeft van 33 procent in de V.S.

De cijfers komen van marktonderzoeker Comscore. Ook de iPhone laat groeicijfers zien van 0,2 procent, en was in februari de meest verkochte telefoon. Verliezers zijn er ook: RIM levert het meeste marktaandeel in en verliest 4,1 procent, waarmee het toch nog een marktaandeel heeft van 28,9 procent. Microsoft daalt met 1,3 procent en blijft daarmee op 7,7 procent marktaandeel. Palm zag zijn marktaandeel slinken met 1,1 procent en kwam daarmee op 2,8 procent marktaandeel in februari.

De cijfers zijn gemiddelden over de laatste drie maanden, tussen november en februari. Hoewel de groei van Android indrukwekkend is in Amerika, verwachten analisten dat de grootste groei te behalen valt in landen die nog in ontwikkeling zijn de komende vijf tot tien jaar. Analisten verwachten dat Android juist in ontwikkelingslanden goede kaarten in handen heeft. Apple heeft het wat dat betreft lastiger. Wanneer Google met Android een standaard gaat worden, kan dat betekenen dat er eerst voor dat platform software wordt ontwikkeld en dan pas voor anderen, waardoor Android een soort Microsoft Windows op de mobiele telefoon zou kunnen worden.

[Via: PCMag]

 

Redacteur: webmaster - Onderwerpen: android, Business, iPhone, Smartphones

Login om te reageren