Breedbandprestaties meten? Doe mee!

ma 30 januari 2012 - 10:59

Breedbandprestaties meten? Doe mee!

Doe mee aan deze Europese campagne en meet je breedbandprestaties nauwkeurig!

Beste HCC-leden,

Graag vragen we je aandacht voor het volgende. <?xml:namespace prefix = o />

Ook in Nederland is er discussie over de geleverde prestaties van je internetprovider. Lijkt het nu zo dat mijn verbinding langzaam is of is het zo? De Europese Commissie stelde zich dezelfde vraag en besloot dit voor heel Europa, per land te meten. Via het platform SamKnows wordt deze campagne uitgevoerd. HCC gaat mee doen om SamKnows te helpen voldoende deelnemers in Nederland te krijgen.

Dus, altijd al willen weten of jouw provider wel levert wat je hebt afgesproken? Dan is dit is je kans.

De Europese Commissie en het platform SamKnows streven een gezamenlijke doelstelling na, namelijk Europa voorzien van betrouwbare en nauwkeurige statistieken van breedbandprestaties in heel Europa. Jij kunt je als vrijwilliger aanmelden en ook de prestaties van jouw provider ‘testen’.

Wat moet je hiervoor doen? Als je je aanmeldt als vrijwilliger ontvang je een speciaal ontwikkeld breedbandmeetapparaat dat kan worden aangesloten op je bestaande modem/router. Dit apparaat wordt de SamKnows Whitebox genoemd.

Als je geïnteresseerd bent om mee te doen met behulp van een SamKnows Whitebox en daarmee een rol te spelen bij het transformeren van de Europese breedbandindustrie, schrijf je dan hier in!

Belangrijk! Niet iedereen die zich hier registreert zal automatisch een SamKnows Whitebox ontvangen, maar we willen je wel alvast bedanken voor je hulp bij het verbeteren van Europees breedband.

Redacteur: - Onderwerpen: Breedband