Op de pagina’s 66 tot en met 69 van PC-Active 326 vind je de workshop ‘Educatieve Lego met Raspberry Pi’ van Wim Dewijngaert. Hierin beschrijft hij hoe je niet met dure pakketten van Lego aan de slag hoeft te gaan, maar dat je ook de Raspberry Pi kunt gebruiken. Dat is een mooi en betaalbaar alternatief voor educatief speelgoed.

raspberry pi build hat starterpack inclusief 2 lego motorenAllereerst is daar de Raspberry Pi Build HAT voor Lego-motoren en -sensoren die je hiermee aanstuurt. Hij is compatibel met de nieuwste Lego Mindstorms Robot Inventor- kit (51515) en de Lego SPIKE-sets. Deze sets gebruiken de nieuwe LPF2-connector, die bruikbaar is op dit nieuwe bord van de Raspberry Pi Foundation. Maak dus je eigen robots of laat je eigen model tot leven komen met de Raspberry Pi en deze Build HAT; sensoren en motoren uit deze sets kun je eenvoudig aan dit bordje klikken. Hij is niet compatibel met de LEGO EV3 Mindstorms-sets of eerdere sets.

Let op: om enkel sensoren uit te lezen, heb je geen externe voeding nodig. Wil je wel motoren aan kunnen sturen, bestel dan de Build HAT power supply meteen mee die je ook met 15% korting kunt bestellen.

Ook kun je de Raspberry Pi - Build HAT starterpack inclusief 2 Lego-motoren met 15% korting kopen. Onze partner RaspberryStore heeft een iets goedkopere set samengesteld, waar 2 motoren al mee geleverd worden. Zo kan je sensoren via de Raspberry Pi aansluiten (niet meegeleverd), en de Lego-motoren aansturen.

De aanbieding is geldig tot en met 31 december 2022.

Ben je HCC-lid? Om de producten met korting te bestellen, dien je ingelogd te zijn. Je kunt inloggen door je HCC-gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen in de daarvoor bestemde velden aan de rechterkant van deze pagina.

Nog geen HCC-lid? Word nu lid en kies je welkomstgeschenk!