Op de pagina’s 46 tot en met 49 van PC-Active 325 vind je de workshop ‘Oude data op ssd’ van John Vanderaart. Hierin beschrijft hij hoe je gegevens die op oude harde schijven staan, op een ssd zet met behulp van de ACT AC1410. Als HCC-lid kan je deze met korting kopen.

Veel mensen hebben namelijk nog oude 3,5inch harde schijven thuis liggen met een SATA- of IDE-aansluiting. En hoe krijg je daar nu toegang toe om de gegevens op een andere gegevensdrager te zetten, in dit geval een ssd?

ACT AC1410
Zoals je in het artikel kunt lezen, hebben we een veelzijdige, robuuste én betaalbare oplossing voor zowel SATA als IDE. De ACT AC1410 heeft een stevige metalen behuizing met eigen externe voeding waarin je zowel een SATA- als een IDE-harde schijf van 3,5 inch kunt plaatsen. Zo is zo’n harde schijf klaar voor de (bewaar)toekomst, want hij is via usb op je computer aan te sluiten. En als je het beter uitkomt, dan kun je die metalen behuizing nog even laten voor wat deze is. Je kunt eerst het ‘binnenwerk’ van dat ACT-kastje te gebruiken als losse adapter om op die manier de inhoud van meerdere kleine oude harde schijven te kunnen overhevelen naar één moderne en grote (qua capaciteit) externe mini-ssd.

Als HCC-lid betaal je niet de adviesprijs van € 39,- maar krijg je 25% korting en betaal je dus maar € 29,25 zonder verzendkosten. Deze aanbieding is geldig tot en met 14 september 2022.

Ben je HCC-lid? Om dit product te bestellen, dien je ingelogd te zijn. Je kunt inloggen door je HCC-gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen in de daarvoor bestemde velden aan de rechterkant van deze pagina.

Nog geen HCC-lid? Word nu lid en kies je welkomstgeschenk!