Kom jij ook weer naar de fysieke bijeenkomsten van HCC? Fijn, maar aanmelden is verplicht!

(laatste update: juni 2021)

We mogen weer! Vanaf 1 september ben je welkom tijdens de HCC-bijeenkomsten. HCC zorgt in samenwerking met de verhuurders van de zalen voor een veilige omgeving waarin je kunt genieten van onze bijeenkomsten. Het is daarbij cruciaal dat we de 1,5 meter-regel respecteren en we ons aan de basisregels blijven houden. Daar zullen we samen voor moeten zorgen! Lees hier de belangrijkste maatregelen en algemene richtlijnen:

 • Alle ruimtes zijn ingericht op de 1,5 meter-maatregel. Op basis hiervan is een maximaal aantal deelnemers vastgesteld dat aan de bijeenkomst kan deelnemen.
 • Bij binnenkomst wordt een gezondheidscontrole gedaan waarbij een paar vragen moeten worden beantwoord.
 • Al onze vrijwilligers zijn geïnstrueerd over het houden van toezicht op de maatregelen.
 • Bij de ingang en in het pand zijn desinfectiemiddelen en een keukenrol of tissues aanwezig.

Algemene richtlijnen die gelden voor een bezoek aan onze locaties:

 • Was of desinfecteer je handen vaak en goed en in ieder geval bij binnenkomst van de locatie.
 • Schud geen handen en vermijd lichamelijk contact.
 • Hoest en nies in je elleboog.
 • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging vanaf 38 graden Celsius. Als een van je huisgenoten last heeft van koorts en/of benauwdheid, blijf dan ook thuis.
 • Reis alleen als het niet anders kan met het OV (met mondkapje) en ga niet carpoolen.
 • HCC kan vrijwilligers en bezoekers weigeren bij verkoudheid en/of griepklachten.
 • Lees de actuele stand van zaken over het coronavirus (Covid-19) op de website van de rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/​coronavirus-covid-19
 • Neem kennis van de protocollen en richtlijnen ten tijde van aanmelding en bij wijziging hiervan.

 

Aanmelden verplicht

Als je een bijeenkomst wilt bezoeken, moet je je eerst aanmelden. Dit kan door je te registreren op het betreffende agenda-item op de website van een Regio of Interessegroep. Per bijeenkomst kunnen een maximaal aantal mensen zich aanmelden. Zodra dit aantal is bereikt, sluit de inschrijving. Je ontvangt een bevestigingsmail als je aanmelding is geslaagd. Print deze e-mail en neem hem mee naar de bijeenkomst of zorg ervoor dat je deze e-mail op een mobiel apparaat kan tonen. Zonder deze deelnamebevestiging mogen we je vanwege de RIVM-richtlijnen helaas niet toelaten tot de bijeenkomst. Mocht je verhinderd zijn, meld je dan via het aanmeldformulier af, zodat iemand anders zich voor deze plek kan aanmelden. Let op: i.v.m. het coronaprotocol kunnen momenteel alleen HCC-leden worden toegelaten. Bij binnenkomst zullen vrijwilligers en bezoekers met de gebruikelijke bezoekersregistratie - door het scannen van de ledenpas - worden geregistreerd. De ‘coronaverantwoordelijke’ vrijwilliger van HCC ontvangt de vrijwilligers en bezoekers en neemt de verplichte gezondheidsvragenlijst door.

 

Online bijeenkomsten

Uiteraard blijft HCC ook nog online bijeenkomsten organiseren en ben je ook tijdens deze bijeenkomsten van harte welkom. Op de agenda van de Interessegroepen en Regio’s en op www.hcc.nl/agenda staan de online en fysieke bijeenkomsten vermeld.