Sinds kort deelt WhatsApp je telefoonnummer en sommige andere gegevens met Facebook, naar eigen zeggen om je geschiktere advertenties aan te bieden. Ook kunnen bedrijven je nu reclame via WhatsApp voorschotelen. Maar hoe kun je de koppeling met Facebook uitschakelen?


Het kan zijn dat je een dezer dagen een nieuw welkomstscherm te zien krijgt als je WhatsApp opent. Dit gebeurt als je de laatste update hebt gekregen of opgehaald. Zodra je dit scherm te zien krijgt, kun je je privacy-instellingen aanpassen, voordat je op Akkoord klikt. Klik op het woordje Lees in de zin, ‘Lees onze voorwaarden en privacybeleid’, of het blauwe pijltje onderaan. Scroll vervolgens naar beneden, tot je de optie ziet waarin je aangeeft of je akkoord gaat met de koppeling met Facebook. Zet het schuifje of vinkje op uit en je bent klaar om nu wel op Akkoord te klikken.

Als je deze melding niet te zien krijgt, kan het zijn dat je de update nog niet hebt gehad of eerder al nagenoeg ongemerkt akkoord bent gegaan. Je kunt de instelling nog tot 30 dertig nadat je akkoord hebt geklikt, aanpassen. Ga hiervoor in WhatsApp naar het streepjesmenu rechtsboven in je scherm, kies Instellingen en Account en zet het vinkje of schuifje uit.

Kun je de optie niet zien? Dan heb je mogelijk nog niet de nieuwste update gehad -  die kun je via je app store ook zelf ophalen – of je bent zo alert geweest het gelijk bij de versie-update uit te zetten.