Heb je haastig een bericht getypt en verstuurd via WhatsApp waar je meteen spijt van hebt? Gelukkig kun je nog voorkomen dat het berichtje gelezen wordt.

Zeven minuten
Sinds 2018 is het mogelijk om berichtjes terug te trekken waarvan je meteen spijt hebt dat je ze hebt verzonden. Dat kan natuurlijk niet altijd, want WhatsApp kan niet de tijd terugdraaien als je gesprekspartner het berichtje al meteen gelezen heeft. Maar mocht het bericht naar je gesprekspartner zijn gestuurd en nog niet gelezen zijn, dan is het mogelijk om het bericht te verwijderen voordat de ontvanger het kan lezen. WhatsApp heeft hierbij nog een extra regel toegevoegd: je kunt een bericht verwijderen tot zeven minuten na het verzenden van het bericht, daarna is het niet meer mogelijk.

Je doet het volgende om een bericht te verwijderen:
1. Houd je vinger even op het betreffende bericht.
2. Bovenin je scherm zie je een prullenbak-icoontje, klik hierop.
3. Kies dan de optie: Verwijder voor iedereen.

Spijt
Deze optie kan voorkomen dat je vriend iets leest waarvan je onmiddellijk spijt hebt. Dit kan ook voorkomen dat je iets gevoeligs stuurt en pas daarna ziet dat het je bericht naar de verkeerde ontvanger is gegaan. Als je op tijd bent, kun je het nog verwijderen.

Melding
In plaats van het betreffende bericht komt er de melding te staan dat een bericht is verwijderd. Dus men kan alsnog zien dat jij, of iemand in een groepsgesprek, een bericht heeft gestuurd en daarna verwijderd. Je vrienden en familie kunnen hier alsnog nieuwsgierig naar zijn.
Mocht het bericht niet verwijderd kunnen worden, bijvoorbeeld omdat de zeven minuten al voorbij zijn, dan komt er natuurlijk ook geen vervangende melding dat het bericht is verwijderd.