1. exHCClid
  2. Linux/Unix
  3. woensdag 30 juli 2014
Hallo, Op mijn PC. heb ik Ubuntu 12.04 staan via een Ubuntu -DVD, hij staat er alleen op en ik heb ook geen partities gemaakt, gewoon geinstalleerd op de gehele schijf. Nu wil ik Ubuntu 14.04.1 er op zetten, graag zou ik willen weten wat de beste methode is, de 14.04.1 komt er ook alleen op te staan. In de wandelgangen heb ik wel wat vernomen, starten met GParted ( nog nooit mee gewerkt ) en dan al die Linux partities / ext4 / extended / linux-swap / vernietigen en dan Ubuntu installeren. Een ander zegt dan weer, gewoon de Ubuntu-DVD erin en installeren op de hele schijf en is het dan zo dat met die methode die Linux partities ook worden vernietigt. Dat zou ik graag willen weten om fouten te voorkomen, wie het weet mag het tikken. Vr. gr. Oldtimer. ;)
Reacties (2)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Wil je 100% zeker van een totaal nieuwe installatie? Formatteer de HD dan eerst en dan installen.
  1. meer dan een maand geleden
  2. Linux/Unix
  3. # 1
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Hallo,
Mijn probleem ligt iets anders: Ik gebruikte Ubuntu12.04 maar die kon niet goed overweg met mijn grafische kaart. Toen heb ik op advies van een van jullie Ubuntu 14.04 geladen.
Versie 12 stond op mijn ramdisc, en voor de zekerheid heb ik versie 14 op mijn harde schijf laten installeren. Die heeft daartoe een extra partitie aangemaakt. Maar van v14 werkte echter de internetverbinding niet. Ik wilde versie 14 opnieuw installeren, onder het oog van een deskundige; misschien had ik iets fout gedaan. Maar toen kreeg ik op een bepaald moment de boodschap dat ik versie 12 kon upgraden naar 14. Omdat ik vermoedde dat alles nu goed zou komen, heb ik dat gedaan.
En inderdaad werkt alles nu goed. Ik moet alleen bij het opstarten (Grub) opletten welke versie ik gebruik. Ik wil dus de 'foute' versie 14 uitvegen, en de harddisc weer veranderen in 1 partitie. Maar hoe kan ik dat het beste doen?
  1. meer dan een maand geleden
  2. Linux/Unix
  3. # 2
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen