1. exHCClid
  2. Linux/Unix
  3. donderdag 05 juni 2014
Hallo,

Ik zou graag willen weten hoe ik in Ubuntu 14.04 snelkoppelingen op het bureaublad maak.
Als iemand een suggestie heeft hoor/lees ik het graag.

Bij voorbaat dank

Passie
Reacties (1)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
[QUOTE=passie;281246]Hallo,

Ik zou graag willen weten hoe ik in Ubuntu 14.04 snelkoppelingen op het bureaublad maak.[/QUOTE]

Kort antwoord: NIET
Meer: Ik versta on de een snelkoppeling, een een snelkoppeling naar elk willekeurig object. En dat is wat door een knots van een bug niet meer GOED mogelijk is in versie 14.04.

Als je een snelkoppeling maakt, werk ie wel. Dus als je een koppeling maakt naar http://www.hcc.nl en je klikt erop, lijkt er niets aan de hand. Maar probeer niet die koppeling te verplaatsen op je bureaublad, want dan, oh buggy prutsers, wordt ie geïnterpreteerd als een poging om, in dit voorbeeld http://www.hcc.nl, naar het bureaublad te kopiëren. En dat geeft een foutmelding, omdat Ubuntu, (surprise)

Maak maar een tekstbestandje met deze inhoud

[Desktop Entry]
Name=HCC
URL=http://www.hcc.nl
Type=Link
Hernoem het bestandje naar hcc.desktop (de extensie .desktop is essentieel) en zie het icon veranderen in dat van een snelkoppeling. Dubbelklik en je gaat perfect naar de site van de HCC. Maar als je 'm iets naar rechts wilt verplaatsen krijg je een foutmelding.

Leuk wordt het pas als je een snelkoppeling naar een map maakt. Dan wil Ubuntu die map naar je bureaublad kopiëren. De fout is dat het bestand bij verplaatsen wordt geïnterpreteerd.

Het is voor mij reden om mensen te adviseren in vredesnaam nog even bij de stabiele versie 12.04 te blijven, of, als je iets moois wilt beleven, over te stappen op Kubuntu 14.04
  1. meer dan een maand geleden
  2. Linux/Unix
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen