1. Rphff
  2. Linux/Unix
  3. zondag 09 november 2014
Ik ben net begonnen aan de installatie van openSUSE 13.2 en het leek er eerst op dat ie niet op Ext3 wilde installeren. Ik moet geen Ext4 en zeker geen btrfs want daarvoor is geen deugdelijke disk imaging software. De andere indelingen kan wel, maar dan zonder compressie bit voor bit. En dat kost krankzinnig veel tijd.

Of heb ik niet goed rond gekeken? Het moet werken zoals mijn huidige Macrium Reflect. bloedsnel, unattended (taakplanner in de nacht) etc. maar het hoogste wat ie aan kan is Ext3.

Bovendien, ik wil niet eeuwig onder Windows hangen. Het moet "unattended" in de nacht, dagelijks bijgewerkt en snel. Native Linux dus! Het hoeft niet gratis, maar het moet gewoon compromisloos betrouwbaar zijn.

Is er iets in dat daaraan voldoet?
Reacties (1)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Hallo Ruud,

Waarom wil je eigenlijk geen Ext4? Als het om disk imaging software gaat: die is er wel degelijk, maar je moet het niet in de Windows hoek zoeken. Naast Ext4 en btrfs heb je nog XFS, ook een goed en zeer betrouwbaar bestandssysteem, maar ook hier geldt dat er waarschijnlijk geen Windows software is die het ondersteunt. Bekijk deze pdf eens: http://www.linuxtag.org/.../...Which_filesystem_should_I_use....pdf.

Tot slot, heb je hier al eens rondgekeken: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_backup_software?

Vriendelijke groet,
Hans Lunsing
  1. meer dan een maand geleden
  2. Linux/Unix
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen