×

Waarschuwing

In verband met groot onderhoud aan de infrastructuur van HCC!net, zal deze dienst van vrijdagavond 22 oktober 23:00 tot zaterdagochtend 6:00 niet beschikbaar zijn. Mails die in die periode worden verstuurd naar een @hccnet.nl adres zullen gewoon worden afgeleverd zodra de werkzaamheden zijn afgerond. Ook de HCC!net persoonlijke websites zullen gedurende de onderhoudsperiode niet bereikbaar zijn. Onze excuses voor het eventuele ongemak. Websites van HCC blijven wel bereikbaar gedurende het onderhoud

 1. exHCClid
 2. Overige versies
 3. donderdag 03 september 2009
Hallo allemaal,

Sorry voor de wat lange tekst, maar is lastig technisch probleem om kort te omschrijven.

Ik gebruik Vista met Adobe Standard 8.0, Office Small Business en een printer met PDF converter optie. Converteren van Word document naar PDF lukt niet meer. Krijg steeds melding Don't change spooler settings met een rood wit kruis in popup scherm. Als ik los van de printer in Adobe Word document in PDF wil converteren: zelfde melding. Spooler bestand in Windows tijdelijk uitzetten en herstarten helpt ook niet. Met helpdesk printerfabrikant geprobeerd.

Op advies van fabrikant printer alle printer software opnieuw geinstalleerd om DLL bestanden te herstellen, werkte heel even maar nu weer zelfde probleem.

Weet nu niet waar het conflict zit: in Windows, in Adobe of toch in de printer software/drivers. Heb nu maar een losse PDF converter programma geinstalleerd.

Wie weet wat ik moet doen, Adobe was al voorgeinstalleerd bij aankoop van mijn laptop. Beschik niet over losse software schijven.

Alvast bedankt, Marleen
Reacties (7)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Ik heb een Canon Pixma MX 310 printer/copier en scanner machine.
Daarnaast heb ik ook nog Aiptek Digital Inkpad software geinstalleerd, maar alleen de drivers die voor Vista geschikt zijn.

Kan het probleem misschien in de Adobe software zitten?
 1. meer dan een maand geleden
 2. Overige versies
 3. # 1
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Welke versie Word gebruik je?: waarschijnlijk niet Word-2007, want daar kun je rechtstreek PDF-format files mee opslaan....!:rolleyes:
 1. meer dan een maand geleden
 2. Overige versies
 3. # 2
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Ja, voor alle software heb ik de laatste updates geinstalleerd.

Ik ga die Foxit Reader eens bekijken, omdat ik nu ook niet veel kan met Adobe Standard.

Bedankt alvast :)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Overige versies
 3. # 3
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Dag Marleen,

Het is mij niet dudielijk welke eisen jij stelt aan zo'n PDF-document.
Een simpele, gratis oplossing is installatie van PrimoPDF. Dat wordt geínstalleerd als een virtuele PDF-printer. Diverse handige functies.
Ik heb prima ervaringen met deze utility, o.a. met de aanmaak van PDF-bestanden met Word, websites, beeldbewerkingsprogramma's etc.
Een handige combinatie vind ik bij het maken van PDF''s van gedeelten van webpagina's: http://www.printwhatyoulike.com/print?url= kwestie van het webadres van de te bewerken pagina er achter plakken en gewenste teksten selecteren en via PrimoPDF of een normale printer uitprinten.

Hebben we je met z'n allen voldoende geholpen?

Succes ermee!

Marius
 1. meer dan een maand geleden
 2. Overige versies
 3. # 4
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Die andere programma's werken vast prima, maar je hebt Adobe Standard, wat toch geen goedkoop programma is.
Je Canon-printer heeft niets te maken met printen naar pdf. Adobe Standard installeert een virtuele printer, die "afdrukt" naar een pdf-bestand. Overigens installeert het ook een extra werkbalk en menu in office om te converteren naar pdf. Misschien werken die wel.

Probeer hetvolgende:
open via Start-Settings naar Printers and Faxes (Ik heb alles in het Engels en ken de Nederlandse termen niet altijd. Ik hoop dat je eruit komt als je een NL-versie hebt) Daar staat als het goed is "Adobe pdf" als een van de printers vermeld. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Properties. Kijk in de box die opengaat op het tabblad Ports. Hier moet My documents/*pdf aangevinkt staan. Het zou ook een andere directory kunnen zijn, maar zeker geen "echte" poort, zoals b.v. Com1.

Kijk verder op het tabblad Advanced. Vink hier "Spool print documents so program finishes faster" en "Start printing immediately" beide aan. Laat de vier onderste vierkante hokjes leeg. (dit zijn Adobes standaardinstellingen bij de installatie) Als dit niet werkt kun je ook proberen om in plaats hiervan "Print directly to the printer" aan te vinken.

Succes
 1. meer dan een maand geleden
 2. Overige versies
 3. # 5
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Ik raak een beetje in de war. Je kunt dus nu een pdf maken, maar zonder de opmaak van het Word-document?
De bedoeling van pdf is nu juist dat de opmaak exact hetzelfde blijft! Dat is namelijk niet altijd zo als je een word-document op een andere computer met andere word-instellingen of met een andere printer opent. Pdf voorkomt juist dat een document er bij een ander anders uitziet. De opmaak en logo's of andere afbeeldingen moeten dan ook keurig in de pdf verschijnen.
Macro's is een ander verhaal. Een macro werkt onder Word en niet onder Acrobat. Het resultaat van een macro, bv. een veld dat automatisch is ingevuld, komt natuurlijk wel in de pdf te staan, op dezelfde manier als het op een afdruk van een echte printer terecht zou komen.

Ik werk zelf nog met Word 2003 en Acrobat 7. Ik maak regelmatig pdf's waarin logo's, andere afbeeldingen en bv. mailmerge-resultaten voorkomen. De pdf ziet er altijd precies zo uit als de afdruk van mijn printer eruit zou zien.

Nogmaals: loop de instellingen van de pdf-'printer' eens na.

Peerke gaf al aan dat de mogelijkheid om Word-documenten als pdf op te slaan in Word 2007 is opgenomen. Ik weet echter niet of dat standaard meegeïnstalleerd word.
De invoegtoepassing die je nodig hebt kun je hier downloaden: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=nl&FamilyID=4d951911-3e7e-4ae6-b059-a2e79ed87041
Als je deze invoegtoepassing hebt geïnstalleerd kun je hier zien hoe je een document opslaat als pdf: http://office.microsoft.com/nl-nl/word/HA100649921043.aspx?pid=CH100793971043
 1. meer dan een maand geleden
 2. Overige versies
 3. # 6
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
[mod]Titel aangepast zodat het de lading dekt[/mod]
 1. meer dan een maand geleden
 2. Overige versies
 3. # 7
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen