1. erwinwb
  2. Linux/Unix
  3. zaterdag 11 oktober 2014
Ik heb een Asus Vivo PC gekocht met daarop Windows8 geinstalleerd. Daarop heb ik OpenSuse 13.2-beta gezet, maar bij de versie heb ik me vergist. Ik heb de 32 bit versie non EFI erop gezet met behulp van een USBstick. Dat heeft als gevolg dat grub niet werkt en ik alleen via de BIOS (hoewel dat eigenlijk geen BIOS is, naar ik begrijp) kan kiezen tussen Windows en OpenSuse. Ik wil nu deze versie eraf halen en de goede versie (64bit met EFI) istalleren. Als ik een USBstick kon booten, dan kon ik vanuit de live versie de linux partities wissen en OpenSuse opnieuw installeren. Maar omdat ik bij de bootopties alleen Windows en grub zie, lukt dat niet. Zou daar iets aan te doen zijn, zodat ik de USBstick weer in de BIOS te zien krijg? Het is een beetje ingewikkeld, maar ik hoop dat ik het goed schrijf. Met dank, Wolde
Reacties (2)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
JA secure boot en EFI zitten in het operating systeem geintregreerd.
Dat kan alleen worden geïnstalleerd via deployment.
Bij installatie van usb stick moet efi worden uitgeschakeld.
Dus dan moet alles opnieuw.
We zitten nu in 2014 en virtualisatie is de nieuwe methode.
Als we windows 8 pro hebben gebruiken we de hyper-v optie en hebben we de home editie dan is virtual box een oplossing.
Dan zetten we opensuse in een vm op. en kunnen virtueel alles doen wat we willen.

1 November in Huizen is er een opensuse middag waar specialisten aanwezig zijn. Ik zou zeggen kom langs.

[QUOTE]Ik heb een Asus Vivo PC gekocht met daarop Windows8 geinstalleerd. Daarop heb ik OpenSuse 13.2-beta gezet, maar bij de versie heb ik me vergist. Ik heb de 32 bit versie non EFI erop gezet met behulp van een USBstick. Dat heeft als gevolg dat grub niet werkt en ik alleen via de BIOS (hoewel dat eigenlijk geen BIOS is, naar ik begrijp) kan kiezen tussen Windows en OpenSuse. Ik wil nu deze versie eraf halen en de goede versie (64bit met EFI) istalleren. Als ik een USBstick kon booten, dan kon ik vanuit de live versie de linux partities wissen en OpenSuse opnieuw installeren. Maar omdat ik bij de bootopties alleen Windows en grub zie, lukt dat niet. Zou daar iets aan te doen zijn, zodat ik de USBstick weer in de BIOS te zien krijg? Het is een beetje ingewikkeld, maar ik hoop dat ik het goed schrijf. Met dank, Wolde[/QUOTE]
  1. meer dan een maand geleden
  2. Linux/Unix
  3. # 1
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
OpenSuse gaat anders om met opstarten dan de meeste andere Linux distributies. Start eens gewoon via GRUB op in Windows. Ga dan in Windows naar schijfbeheer en controleer dat de partitie waarop Windows staat actief is.
Het kan zijn dat je daana met de DVD van Windows of de hersteldisk van Windows, de bootmanager moet repareren, maar ik verwacht dat Windows gewoon start.

Overigens zoals al gezegd: OpenSuse draait perfect in VirtualBox (Oracle) en als je genoeg geheugen hebt is dat de perfecte oplossing.
  1. meer dan een maand geleden
  2. Linux/Unix
  3. # 2
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen