1. exHCClid
 2. Overige versies
 3. donderdag 09 november 2017
Hoi, tijdens het updaten van mijn bios met flashromwin, kreeg ik een error en daarna een harde reset, de bios chip was gewist omdat flashromwin aan het schrijven was. En nu is mijn computer dood.

Hoe krijg ik de bios weer terug, ik heb er een backup van maar mijn computer doet niets meer.

Of moet ik nu een andere computer kopen??

Help

groeten Ron
Reacties (4)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Hoi Rob,

Tof he die HCC. Al 51 mensen die mijn bericht hebben gelezen maar geen 1 reactie!!!

Moet ik zeker een nieuwe computer kopen??
 1. meer dan een maand geleden
 2. Overige versies
 3. # 1
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Het voorgaande verhaal is twee jaar oud en nu ging mijn computer 'langzaam' dood doordat 1 seconde na het opstarten twee keer de spanning snel twee keer uit-aan geschakeld werd. De computer deed daarna een aantal uren zijn werk maar toen ik hem uitschakelde was dat ook gelijk de laatste keer want daarna startte hij niet meer op. Alles gecontroleerd en ook nog nagekeken door een professionele reparateur die uiteindelijk concludeerde dat het moederbord de geest had gegeven.

De vraag rijst: als de BIOS 'dood' is kan deze überhaupt nog gereanimeerd worden? Een (positief) antwoord blijft best interessant!

In mijn geval is al -ver weg- een nieuw moederbord besteld. :(
 1. meer dan een maand geleden
 2. Overige versies
 3. # 2
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Ligt aan je moederbord en portemonne. Sommige moederborden hebben een reserve bios waaarop je kunt terugvallen.
Zoniet dan kun je een nieuwe bios bestellen bij de fabrikant is duur en niet snel de moeite.
Maar een bios gaat normaal niet stuk tenzij een flash mislukt. als je pc niet meer opstart is waarschijnlijk je moederbord dood en daar helpt niks aan. Er zijn wel professionele reparateurs die dat kunnen maar dat kost meer dan een nieuw moederbord.
Moederborden bestaan uit complex gelaagde platen met veel onderdelen. Die worden warm en koud en er kan gemakkelijk ergens een breukje ontstaaan of een onderdeel defect raken. Snel achterelkaar halverwege opstarten ontregeld wel windows die daar slecht tegen kan maar goede hardware moet er tegenkunnen tenzij eea al gammel is
 1. meer dan een maand geleden
 2. Overige versies
 3. # 3
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Hier lijken twee problemen door elkaar te lopen: één van 'exHCClid' van twee jaar geleden en één van Radion uit november 2019. Het eerste probleem ging over een PC BIOS en dus heeft de vraagsteller het wellicht al opgelost of opgegeven. De tweede vraag lijkt me een hardware defect; we kunnen moeilijk anders dan er vanuit gaan dat die professionele reparateur gelijk heeft. Of het gerepareerd kan worden hangt af van welk onderdeel defect is en dan heb je nog een goede reparateur nodig. Afgaande op de beschrijving denk ik niet zo snel aan een verbroken verbinding (moeilijk te repareren), maar eerder aan een doorgebrand onderdeel (kan gerepareerd worden).
 1. meer dan een maand geleden
 2. Overige versies
 3. # 4
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen