dinsdag 14 december 2021
  5 Replies
  1.2K Visits
Hallo,

Wie weet wat hier het probleem is. Ben vrouw van 73 en mijn zoon helpt me met mijn pc als ik problemen heb. Hij lost ze meestal op, maar nu weet hij het niet.

Hij heeft een schijf (Z) erin gezet om back-ups op te maken. Functioneerde goed.
Maar als ik nu een groot bestand van meer dan 1 GB naar mijn Z schijf kopieer dan gaat dat in het begin even heel snel en daarna zakt het in als een pudding (zie bijlage). Voorheen had ik daar geen last van.
Als ik van de Z naar een andere schijf kopieer dan gaat dat wel snel.
7 maanden geleden
·
#21791
Het zou kunnen zijn dat de schijf een lage schrijfsnelheid heeft, en dat de hoge snelheid in aanvang een gevolg is van buffering. De gelezen data komt in een buffer terecht voor dat het weggeschreven wordt, bij een groot bestand kan het voorkomen dat de buffer volloopt, en Windows moet wachten tot er weer ruimte in de buffer is.
7 maanden geleden
·
#21805
Beste deadbeef,

Bedankt voor je reactie.

Wat jij schrijft over de buffer dat begrijp ik nog wel.
Maar.... hoe kan het dat ik daar dan nu ineens last van heb en voorheen niet. Toen kon ik grote bestanden wel snel wegschrijven naar de Z. Heb al een heel aantal keer een grote back-up weg kunnen schrijven zonder dat het zoveel tijd kostte, omdat het zo langzaam ging.
De Z schijf komt uit mijn oude pc en toen ging ook alles steeds goed. Nooit geen last gehad met langzaam wegschrijven.

groet Len
7 maanden geleden
·
#21847
laat uw zoon de schijven eens controleren op fouten.
Mogelijk is een bestand beschadigd of het is een oude schijf mogelijk is hij defect
7 maanden geleden
·
#21859
Goedendag,

Ja een oplossing heb ik niet maar toevallig heb ik het zelfde probleem en wel begonnen op dezelfde datum. Voor 14 december 2021 kon ik nog een back-up maken binnen een redelijke tijd. Nu vermeld het back-up programma geen eindtijd meer. Een video afspelen van een USB stick loopt ook niet (zelfde usb stick in de Lap Top of TV werkt prima). Als ik via taakbeheer naar de prestaties kijk zie ik grote wachttijden en een een leessnelheid van 0 KB/sec, dat duurt dan circa 30 sec daarna is er weer een leessnelheid te zien en gaat de video verder. Dit is ook zo als ik een back-up maak naar een portabel schijf aangesloten via usb. Deze duurt oneindig lang terwijl dat voor 14 december voor een volledige systeem back-up ongeveer 4 uur duurde.

Ik vermoed dat het met een update te maken heeft die rond die datum heeft plaatsgevonden. Aangezien ik nog garantie had van HP op mijn desktop zijn ze langs geweest en is er vandaag een nieuw motherbord geplaatst. Dit loste het probleem niet op. Dus het ligt niet aan de hardware. Maar waaraan wel?

Overigens dezelfde portable drive aangesloten op de lap top maakt de back-up binnen 1,5 uur met ongeveer 1/3 minder data, dat wel.

Wie o wie heeft hier een oplossing?

Alvast mijn dank!
7 maanden geleden
·
#21901
Beste Hein Batenburg,

Bedankt voor je reactie.

Mijn zoon heeft de Z schijf gecontroleerd, maar het programma zei dat alles oké was. Hij heeft nog wat andere dingen gecontroleerd en gedaan, maar het euvel bleef.

Daar we er niet uitkwamen hebben we maar aangenomen dat de Z schijf kapot aan het gaan was (die was van 2010). Ik heb een nieuwe schijf gekocht en hij heeft die erin gezet en geactiveerd. Nu gaat alles wel weer heel snel. Het lag dus op de een of andere manier aan de Z schijf.

Groet Len
enel marked this post as Resolved — 6 maanden geleden
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen