1. exHCClid
 2. Overige versies
 3. donderdag 03 september 2009
Hallo,
Iedere keer als ik met Internet Explorer 8 werk, krijg ik bij het sluiten van de browser de mededeling "Internet Explorer werkt niet meer. Naar een oplossing wordt gezocht." Daarna krijg ik de mededeling dat ik het programma moet afsluiten. Daarna krijg ik recht beneden in de taakbalk een balloon met de mededeling dat om veiligheid redenen IE is afgesloten. Bij het aanklikken van ede balloon wordt het Windows Helpmenu geopend met het hoofstuk "
Wat is Preventie van gegevensuitvoering (DEP)?.

[FONT=Verdana]WWat ik hier echter mee moet is me vanuit de instructies niet duidelijk.

Mijn OS is Vista Home Premium SP 2.

Ik krijg deze mededelinge echter ook soms wanneer ik niet de browser IE 8 heb geopend.
Wat is er aan de hand en hoe los ik dit op.
Vast bedankt voor een reactie.
Mvgr. Wim van 't Verlaat
[/FONT]
Reacties (4)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
DEP is een voorziening in de microsoprocessor die verhindert dat een programma ergens uitvoerbare code neerzet en die vervolgens uitvoert. DEP wordt echter ook vak getriggerd als een programma een fout heeft, waardoor de processor data als code probeert uit te voeren.

In jouw geval heb je een vervelend probleem omdat het IE8 is die gewoon een fout heeft, maar die fout kan ook toegevoegd zijn door een plugin en zelfs door andere systeemsoftware.

Loop na welke extra programmaatjes allemaal geïnstalleerd zijn die iets met surfen te maken hebben. Daaronder vallen bovendien:

Antivirus software. Gebruik gewoon een van de gerenommeerde gratis paketten zoals Antivir, Avast en AVG.

Antispyware. Dit is vaak de grootste boosdoener. Verwijder alles behalve Windows Defender.

Toolbars (Die van Google en MSN zijn onverdacht)

Als dat niet helpt moet je de fout gaan opsporen met MSCONFIG. Dat is een programmaatje bedoelt om tijdelijke wijzigingen in je configuratie aan te brengen.

- Klik Start en type msconfig. Je moet als administrator toestemming geven.
- Ga naar tabblad Services en zet het vinkje aan om alle Microsoft services te verbergen. Schakel alles dat zichtbaar blijft uit.
- Ga naar tabblad opstarten en schakel dara alles uit.
- Sluit msconfig en reboot het systeem.

Probeer normaal te werken met IE8. Als het weg is, schakel dan steeds de weer delen in tot het probleem terug is. Lost dit zoeken het probleem niet op, dan wordt het tijd een deskundige te raadplegen die achter die computer kruipt.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Overige versies
 3. # 1
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Hallo Ruud,
Bedankt voor je snelle reactie. Ik ga met je instructies aan de slag. Als nier zo'n ervaren computeraar zal het wel even duren voor ik alle stappen heb doorlopen, maar ik laat het resultaat in ieder geval weten. :)

Ik heb overigens vanmiddag een registry scan gedaan met Uniblue registry booster en deze vond een viertal fouten die verband hielden met IE. Ik heb ze door het programma laten herstellen. Het logboek gedeelte daarvan vind je onderaan deze reactie. Ik gebruik als Antivirussofware gebruik ik Bullguard v8.7, waarmee ik tot nu toe geen problemen heb ondervonden. Ik werk overigens op een nieuwe PC, die ik nog geen 3 weken heb. Veel van de programma van mijn oude PC heb ik nog niet overgebracht, dus wellicht maak dit het zoeken naar de fout gemakkelijke.
In ieder geval bedankt voor je hulp.
Met vriendelijke groet,
Wim van 't Verlaat

Details of deleted registry entries HKEY_CURRENT_USER\Software\microsoft\windows\currentVersion\explorer\fileexts\.mix HKEY_CURRENT_USER\Software\microsoft\windows\currentVersion\explorer\fileexts\.pub HKEY_CURRENT_USER\Software\microsoft\windows\currentVersion\explorer\fileexts\DDECache HKEY_CURRENT_USER\Software\microsoft\windows\currentVersion\explorer\fileexts\OpenWithList
 1. meer dan een maand geleden
 2. Overige versies
 3. # 2
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Wat uit het register is verwijderd, is totaal niet schadelijk. Het gebruiken va registry cleaners heeft zelden enig nut en kan zelfs schade aan het systeem toebrengen.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Overige versies
 3. # 3
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Nu is Steganos Password Manager v2006 ook al inmiddels behoorlijk oud: advies om te upgraden naar minimaal versie: Steganos Password Manager 11 (11.1.3 of nieuwer).:rolleyes:
 1. meer dan een maand geleden
 2. Overige versies
 3. # 4
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen