1. f.wilders
  2. Linux/Unix
  3. zaterdag 08 februari 2014
Ik wilde op mijn desktop naast WindowsXP, Zorin (zie Gigahits-6 2013 van Compusers) installeren. Bij het installeren kreeg ik een foutmelding, waarop de installatie werd gestopt. Mijn Windows harde schijf is nu opeens een stuk kleiner omdat er een partitie voor Zorin is gemaakt. Om opnieuw te installeren moet ik deze verwijden via het adm. menu van Zorin. De te verwijderen partities krijg ik echter niet weg en als ik verder wil gaan met installeren wil het de bestaande partitie weer opdelen zonder dat ik daar om vraag. Mijn 1e Linux "avontuur" begint dus al goed. Hoe nu verder ???
Reacties (2)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Zorin ken ik niet, maar probeer het eens met Linux Mint 13 Xfce?
https://sites.google.com/site/computertip/mint-xfce

Herinstalleren op de oude Zorin-partities kan dan, door die eerst te vernietigen met GParted vanuit de Live-sessie van de Mint-DVD. Vervolgens start je de installatie vanuit de Live-sessie, en dan zal het installatieprogramma uit zichzelf voorstellen om Mint te installeren in de vernietigde lege ruimte.

Moet lukken zo. Mint 13 Xfce is bijzonder degelijk en recht-toe recht-aan. Bovendien erg gebruikersvriendelijk. :)

In drie HCC-afdelingen zijn we Mint 13 al aan het aanprijzen als ideale XP-opvolger: Tilburg (HCC Midden-Brabant), Den Bosch (HCC Noordoost-Brabant) en Eindhoven (HCC Zuidoost-Brabant).
  1. meer dan een maand geleden
  2. Linux/Unix
  3. # 1
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
[QUOTE=fwilders;279619]Ik wilde op mijn desktop naast WindowsXP, Zorin (zie Gigahits-6 2013 van Compusers) installeren. Bij het installeren kreeg ik een foutmelding, waarop de installatie werd gestopt.[/QUOTE]

Welke foutmelding kreeg je?

Mijn Windows harde schijf is nu opeens een stuk kleiner omdat er een partitie voor Zorin is gemaakt. Om opnieuw te installeren moet ik deze verwijden via het adm. menu van Zorin. De te verwijderen partities krijg ik echter niet weg en als ik verder wil gaan met installeren wil het de bestaande partitie weer opdelen zonder dat ik daar om vraag. Mijn 1e Linux "avontuur" begint dus al goed. Hoe nu verder ???
Als je Zorin OS weer installeert krijg je op een gegeven ogenblik een vraag over het installatietype. Kies dan voor "iets anders". Je krijgt dan de gelegenheid de bestaande voor Zorin OS aangemaakte partities te hergebruiken. Je kunt ze ook verwijderen, en zelf een indeling maken. Bedenk daarbij wel dat Zorin nogal wat software installeert. De systeempartitie voor Zorin moet minimaal 10G groot zijn. Daarnaast heb je een swap partitie (virtueel geheugen) nodig van zeg 1G, en kun je een /home partitie maken voor je eigen data (documenten, foto's, video's etc.). De grootte daarvan hangt af van wat je er allemaal op wilt zetten.

Vriendelijke groet,
Hans
  1. meer dan een maand geleden
  2. Linux/Unix
  3. # 2
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen