zondag 26 april 2020
  82 Replies
  4.4K Visits
Een tijdje geleden is de USB3 A connector op mijn laptop stuk gegaan. Dat vind ik heel erg jammer want ik wil hem graag gebruiken. Met grote moeite heb ik hem los kunnen makken van de moederbord. Maar helaas kan ik nergens de goede onderdeel vinden om hem te vervangen. HP publiceert geen lijst van onderdelen. Naast de USB3 aansluiting is en USB2 connector waarop zit AtoB. Online heb ik gevonden dat daar eens een bedrijf was die zo hete maar die nu overgenomen is door WISI Norden AB. De nummer op de gebroken onderdeel is moeilijk te lezen maar volgens mij staat daar K1211. Ik denk nu aan een USB3 Kabel af te sneden en de draden vast te zonderen op de moederbord. Dan zal ik een stukje blik gebruiken om de connector te steunen die ook vast gemaakt zou kunnen worden op de PCB. De connector zou vast gemaakt moeten worden op de steun met twee componenten lijm. Wat vinden jullie van deze oplossing? Ben ik helemaal gek?
2 jaar geleden
·
#16944
Hi. Ik probeerde een boodschap aan jou te sturen maar weet niet als het gelukt was. Zij hebben beslist dat de ander topic opgelost was zo ik kan daar niet meer inloggen. Denkt jij dat ik misschien en ander connector zou kunnen gebruiken? Maar dan moet ik een adapter hebben zodat ik en normale USB3 stekker in kan doen. Ik heb twee USB3 verlenging kabels net besteld (m tot v). Als nodig kan ik de f eind van een van hun gebruiken volgens de plan die ik in mijn eerste melding uitgelegd heb. Het zal makkelijk zijn om de draden te zolderen op de moederbord. Ik geloof dat de rij van vier pinnen is voor de USB2 verbindingen en de rij van vijf pinnen is voor de andere USB3 verbindingen. Maar ik moet een manien vinden om de connector vast te makken. Ook ben ik achter gekomen dat de shielding moet geaard zijn. Wat vind jij van mijn foto?
2 jaar geleden
·
#16946
Jij had gevraagd over de setup van mijn displays. Deze foto is een beetje verwarrend. Ik zit in de stoel en de tafel draait rond zodat de laptop voor mij is. Dan is de Samsung (de grote) display links en de Dell (klein) rechts. Zo is de enige manier om zij gelijk te fotograferen. Jij ziet ook de lus die ik gebruikt om kleine zolder werk te doen. Jij moet om hem op te klikken om het geheel te zien.
2 jaar geleden
·
#16947
Ik vermoed dat je het beste alle serienummers kan fotograferen zodat je e.e.a. na kan zoeken.
Mij lijkt het het beste om dit aan een professional over te laten.
2 jaar geleden
·
#16948
Ik heb deze foto gemaakt van de onderkant van mijn laptop. De "System Information Report" gemaakt door de computer zelf zegt dat:

SKU: T1D94EA#ABH
Baseboard: 80C4 Version: 96.42

Hebt jij het over de serienummers van de laptop of moederbord of beide? Als de onderdeel niet meer te vinden is dan kunnen de professionals het ook niet makken. Zij kunnen ook geen garantie geven.
2 jaar geleden
·
#16949
Beide.
2 jaar geleden
·
#16953
Ik heb de software CPUID laten een report makken van 50 pagina 's. Hij geeft wat meer informatie over de moeder board. Ook heb ik in de bios gekeken. Ik heb geen zin om de moederbord weer uit te halen maar, toen ik de systeem uit elkaar had, zag ik geen nummers op zitten. In een of andere manier lukt het mij niet op de officieel HP forum te kommen maar ik heb wel email 's aan HP gestuurd en niks terug gehoord. Verder heb ik enorm veel uren online besteden aan het zoeken voor deze onderdeel en niets gevonden. Ik weet niet zo goed waar ik verder moet zoeken.
2 jaar geleden
·
#16959
Heb je informatie ingewonnen bij de reparateurs ?
2 jaar geleden
·
#16960
Als ik hun mijn laptop lat makken dan zal ik natuurlijk dat doen. In Beverwijk zei de jonge dat hij zou waarschijnlijk een gebruikte exemplaar moeten overnemen van een gebroken laptop als hij een had. Maar jij hebt het waarschijnlijk over de link die jij eerder aan mee gestuurd had. Ik heb zoiets van als zij toch geen garantie kunnen geven dan doe ik het liever zelf. Het irriteert mij enorm dat zij makken het zo onmogelijk om uit te vinden en kopen nodige onderdelen. Dan ben jij gechanteerd om iemand te betalen om reparaties te makken waarvan de kosten de toestel niet waard is. Of liever een hele nieuwe computer te kopen elk paar jaar. Dit weggooi cultuur is slecht voor mijn budget en ook voor de milieu.
2 jaar geleden
·
#16976
Ben benieuwd. Wat zei de reparateur ?
2 jaar geleden
·
#16980
Ik heb het alleen maar overgehad met de reparateur in Beverwijk. Hij zei dat hij wil misschien het proberen te makken voor 80 euro maar dan is daar geen garantie. Hij denkt dat hij geen nieuwe onderdeel heeft en dat hij misschien een zou moeten gebruiken uit een gebroken laptop. Maar hij heeft niet gezien wat ik zelf al gedaan heb. Het ziet niet zo mooie uit en het is een wonder dat mijn systeem het nog doet. De jonge zal mij gratis laten weten als hij het wil proberen wat natuurlijk aardig is. Als jij kijkt naar mijn foto dan zie jij dat de vier pinnen van USB 2 zitten achter de vijf pinnen van USB 3. Bijna al de onderdelen die ik gezien heb hebben vier vooraan en vijf achter.
2 jaar geleden
·
#16983
Bedankt voor de links. Interessant dat zij menen om alle mogelijke connectors in voorraad te hebben. Misschien willen zij mij vertellen als zij in der daad de ene van mijn systeem hebben. Helaas is het momenteel niet mogelijk om naar Leeuwarden of Groningen te gaan ivm de Corona virus. Deze mensen wonen helemaal niet in mijn regio. Ik heb geen auto en durf niet de openbaar vervoer te gebruiken. Als het wel mogelijk zou zijn zou de reis kosten hun tarief niet goed koper makken als de jonge in Beverwijk. De werk zal makkelijker zijn door dat ik de oude connector al uit gehaald heb.
2 jaar geleden
·
#16985
1. Ga eerst eens met deze mensen in gesprek.
2. Zolang aantal reparateurs < 5 zoek naar meer reparateurs. Keer terug naar stap 1.
3. Maak een keuze.
4. Inpakken in schokvrij verpakkingsmateriaal en opsturen.
2 jaar geleden
·
#16987
Ik heb net een boodschap gestuurd aan de mensen in Leeuwarden samen met de foto van mijn moederbord. Ik heb zij gevraagd als zij de goede onderdeel al hebben. Even afwachten.
2 jaar geleden
·
#16989
Van ochtend heb ik ook een boodschap gestuurd aan de mensen in Groningen. Nog niets gehoord van Leeuwarden. De USB 3 verleng kabels zullen vandaag aankomen.
2 jaar geleden
·
#16991
Als ik jou was zou ik ze even bellen.
2 jaar geleden
·
#16993
De kabels zijn net aangekomen maar ik zal wachten om het zelf te makken tot dat ik iets weet van de reparateurs. Ik heb net een boodschap ook gestuurd aan PC Doktor in Amsterdam waar ik een oude klant ben. Die zijn wat dichter bij.
2 jaar geleden
·
#16995
Ik heb net deze boodschap gekregen van PC Doktor:

Nee helaas kan ik dat niet voor je bestellen.
Heel vaak kom je terecht op sites zoals Ebay of Aliexpress.
Maar dan is het vaak wel een paar weken bestel tijd.
En voor sommige modellen is het helemaal niet te verkrijgen.
2 jaar geleden
·
#16997
Ik dacht dat je een usbconnector had waarvan je je afvroeg of het de juiste was ...
https://belbas.nu/laptop-moederbord-reparatie/
2 jaar geleden
·
#16998
Nee hoor. Nog een misverstaan. Die connector die ik besteld heb past helemaal niet en dat heb ik door gegeven in een eerdere boodschap. Die oude die ik uitgehaald heb is natuurlijk helemaal stuk. Maar het blijkt onmogelijk om een vervanger te vinden. Ik heb net Leeuwarden en Groningen gebeld. De eerste zal mij terug bellen. Groningen weet niets zonder het te zien. Ik ga niet helemaal daarheen zonder te weten als zij de goede onderdeel hebben. Ik heb een boodschap gestuurd aan BelBas in Eindhoven omdat zij niet aanwezig waren toen ik belde. PC Dokter in A'dam vind mijn plan van het gebruiken van het eind van een verleng stuk niet zo gek en heeft wat pinout informatie aan mij gegeven. Ik heb zijn eerdere boodschap door gegeven boven.
2 jaar geleden
·
#17000
Ik heb net van Bas in Eindhoven gehoord. Hij heeft mij terug gebeld. Het is een beetje het zelfde als Beverwijk. Hij denkt dat hij een gebruikt onderdeel heeft die zal daarop passen. Eerlijk gezegd heb ik niet zo veel zin om de laptop in de post te sturen omdat ik heb nodig heb voor mijn werk. Bas zit in de meest besmet plaats van het hele Nederland wat de virus betreft. Ik heb niet zo veel zin om daar heen te gaan met openbaar vervoer en ik heb geen auto. Ik denk dat ik misschien morgen weer langs bij de reparateur in Beverwijk zal gaan om te zien wat hij kan.
2 jaar geleden
·
#17002
Google op laptop reparatie beverwijk en je ziet heel veel treffers.
Ik denk dat er vast een reparateur te vinden is die je kan helpen.

Succes morgen !
2 jaar geleden
·
#17015
Ik heb net mijn computer terug gekregen. Het blijkt alsof het wel is gelukt om de USB 3 connector te vervangen. Ik ben zeker dat de USB 2 lijnen op de connector doen het wel omdat een muis werkt wel. Helaas doet de display weer het zelfde dus daar staat "2.Digital Input Cannot Display This Video Mode". Ik probeer uit te puzzelen hoe ik zeker kan zijn dat de USB 3 lijnen het ook doen. Hoe kan ik dat uitvinden?
2 jaar geleden
·
#17017
Ik ben vergeten te zegen dat beide connectors USB2 en USB3 zijn grijs. Normaal gesproken zal USB2 zwart moeten zijn en USB3 blauw. Maar ik heb gelezen dat dat niet altijd zo is. Ik heb heel goed gekeken en zie dat daar wel vier contacten zijn beneden en vijf boven zoals het hoort te zijn bij USB3. Daar is natuurlijk de mogelijkheid dat niet alle USB3 lijnen zijn op de connector aangesloten.
2 jaar geleden
·
#17019
Ik heb geëxperimenteerd met beide displays ene per een op eerst USB2 en USB3 en kan geen verschil zien. Dat begrijp ik niet omdat in de handleiding voor mijn USB tot HDMI adapter het staat dat met USB 2 jij krijgt alleen 800 x 600 resolutie. In iedere geval ben ik bijna zeker dat ik nu een andere oplossing moet zoeken om twee extern displays te hebben met mijn laptop. Maar dat hoort niet bij deze thread en zijn hebben de oude verklaard als opgelost zodat niemand meer in kan logen. Ik ben het helemaal zat met geld uitgeven zonder dat ik zeker weten als iets zal werken op mijn systeem of niet. Dat wil ik absoluut niet meer. Ik denk dat het makkelijkste zal zijn om nog een USB tot HDMI adapter te kopen om te gebruiken op een van de USB2 aansluiting op mijn laptop. Dat zal wat meer beperkt zijn als USB3 maar dan hoef ik geen hub daarbij te kopen. Maar de vraag blijft kan dat wel of niet? Nergens krijg ik een duidelijke antwoord.
2 jaar geleden
·
#17021
Je kunt https://www.uwe-sieber.de/files/usbtreeview.zip downloaden en dan bekijken of je SB3 poort ook daadwerkelijk USB3 is.
Bijlagen
2 jaar geleden
·
#17023
2 jaar geleden
·
#17025
Ik heb het net gedaan maar weet niet precies wat ik hier zie. Eerste vraag is dat misschien intern informatie van de computer dus niet van de verbinding? Alles staat onder USB Root Hub (USB 3.0) inclusief van mijn muis die eigenlijk op USB 2 staat. Waarom is dat? Daar staan drie devices. De muis, de audio naar de display, en de video naar de display. Volgens mij kan de audio alleen maar gestuurd worden door USB 3. Bedoeld hij dat hij weet dat de audio verbinding bestaat of alleen dat het mogelijk is binnen de laptop? Ik heb net de aansluiting verplaats naar een USB 2 connector een hij geef nu aan dat de klank is verplaats naar een ander poort maar de video niet. Dus blijkbaar kan klank toch met USB 2. Ik dacht dat daar een mogelijkheid zal zijn om de snelheid van de data wisseling te metten. In zo een manier zal het mogelijk zijn om te weten welke soort verbinding daar is. Maar hoe doe ik dat?
2 jaar geleden
·
#17027
Het programma geeft de mogelijkheden van de poorten weer. (Usb1.1,usb2,usb3). Wil je de screenshots van het programma opsturen ?
Ik wil poort1 disconnected zien.
Ik wil poort2 disconnected zien.
..
..

Ik wil de laatste laptop poort disconnected zien.
http://imgbox.com/6qsImmkp
http://imgbox.com/FX5Fikaj

Bij jou wil ik zien dat rechts onder SupportedUsbProtocols
ook USB300 gesupport word.

Mocht dit zo zijn dan heeft de reparateur goed werk geleverd.
In het andere geval zou ik, als ik jou was, contact opnemen met de reparateur.
2 jaar geleden
·
#17029
Ik realiseert net dat jij kunt meer informatie krijgen door dubbel klikken op de poort. Meen jij dat jij wil een screen shot van dat of gewoon als het op start? De eerste is veel meer als een bladzij. Ik zie dat de device opereert niet op SuperSpeed. Ook in de device description dat hij USB version 2.00 is.
2 jaar geleden
·
#17031
Ik wil plaatjes zoals http://imgbox.com/FX5Fikaj van poort 1 t/m 8.
2 jaar geleden
·
#17033
Dat kan ik wel doen voor de poorten die niet gebruikt zijn maar voor de anderen is daar veel meer als een bladzij dus kunnen zij niet in een screen shot zijn.
2 jaar geleden
·
#17035
Ik heb hem een report laten makken en dan uitgeprint als pdf. Dit is zonder dat de usb tot HDMI adapter aangesloten is. De muis wel.
2 jaar geleden
·
#17037
Als je het gesprek verder wil voeren dan lever je plaatjes op zoals http://imgbox.com/FX5Fikaj van poort 1 t/m 13.
Success !
2 jaar geleden
·
#17039
Waarom ben jij bos met mij? Ik wil graag doen wat jij wil maar het is onmogelijk. Ik heb duidelijk uitgelegd waarom het onmogelijk is. Lees jij dan wel wat ik schrijf? Alle informatie staat in de bestaan die TreeViewer zelf gemaakt heeft zit in de bestaan die ik door gegeven heb als bijlag. Waarom kan jij daar niet in kijken?
2 jaar geleden
·
#17041
Om even nog een keer het uit te leggen. Poort 5 alleen heeft meer als 10 screens. Ik neem aan dat jij wil zij allemaal hebben. Dus dat probeer ik te doen.
2 jaar geleden
·
#17043
Ik heb nu 49 screen shots gemaakt en opgelaad op imgbox. Veel plezier daarmee!
2 jaar geleden
·
#17045
Ik wil ook melden dat ik een nieuwe USB 3 tot 2 x onafhankelijk HDMI adapter van StarTech besteld. Het had misschien ook kunnen lukken om nog een enkel USB 3 tot HDMI adapter te koppen maar dit lijkt mij handiger. Hopelijk zal deze wel lukken. Wie weet. Als het goed is heb ik hem morgen in huis. De mysterie van als de USB 3 poort het echt doet is nog niet opgelost.
2 jaar geleden
·
#17049
"Ik heb nu 49 screen shots gemaakt en opgelaad op imgbox. Veel plezier daarmee!"

Ik zie graag een URL per screenshot.
Zoals http://imgbox.com/FX5Fikaj
2 jaar geleden
·
#17055
Ik weet echt niet wat jij bedoelt. Als jij bedoel een USB port per screenshot dat is gewoon niet altijd mogelijk want poort 3 en 5 bestaan uit veel screens. Het heeft mij enorm veel tijd gekost om deze screen shots te makken. Ik ga het niet over nieuw doen. Sorry.
2 jaar geleden
·
#17059
Ik heb deze informatie gevonden:

When you run USB Device Tree Viewer, you'll see a list of USB Host Controllers (there are 3 on my notebook). You could cycle through each port of the USB Root Hubs attached to these controllers to see what's connected to that port. You'll find that each USB device connected to your computer (mouse, WiFi or Bluetooth adapter, webcam, etc.) show up on one of those ports.

Detach all flash drives and external hard disks from your computer and look for a USB controller that has no devices attached to any of its ports (on my computer, it is USB xHCI Compliant Host Controller). Now attach a flash drive or external HDD that you wish to test and you'll notice that it is connected to one of the ports of the USB Root Hub attached to that controller.

If you attached a flash drive, it would show up as:

USB Mass Storage Device - [ASSIGNED_DRIVELETTER]

Click on it and look for the Connection Information section on the information pane to the right.

USB Device Tree Viewer - USB Connection Mode

If the device is connected in USB 3.0 SuperSpeed mode, it will show:

Device Bus Speed : 0x03 (SuperSpeed)

For USB 2.0, it will show:

Device Bus Speed : 0x02 (High-Speed)

Zo als gezien kan worden in de bijlag de mass storage device in poort 1 heeft een H voor high speed en niet een S voor super speed. In de connection information het staat bij Device bus speed high-speed. Dus de connector functioneert niet als USB 3. Waarschijnlijk is hij toch beschadigd.
2 jaar geleden
·
#17063
Je hebt gewoon USB3. Om gebruik ervan te maken kun je het beste een USB3 apparaat aansluiten. :D De vervolgstappen met plugable zijn bekend. Succes!
2 jaar geleden
·
#17065
Hoe kom jij op conclusie dat ik gewoon USB 3 heb? Volgens de boven stande informatie heb ik dat dus niet. Zij hebben ook een flash drive gebruikt als voorbeeld. Ik heb in de resultaten van Device Tree ook bekeken en het lijkt alsof de connector het niet kan. Maar ik begrijp maar 1% van wat daar in staat.
2 jaar geleden
·
#17067
Ga maar plaatjes maken dan zie je het vanzelf.
2 jaar geleden
·
#17069
Dat heb ik gedaan zoals boven uitgelegd en, zo ver als ik kan zien, doet hij het niet. Maar als dat een kwestie is van instelling of echt een elektronisch probleem ben ik nog niet uit.
2 jaar geleden
·
#17071
Post plaatje van poort 2.
Bijlagen
2 jaar geleden
·
#17073
Ik snap niet wat jij bedoel met deze. Daar is niets aangesloten op poort 2. Dus heeft deze plaatje geen betrekking.
2 jaar geleden
·
#17075
Er staat op het plaatje dat het usb2 is.
2 jaar geleden
·
#17079
Het was niet duidelijk dat dat de bedoeling was. Maar jij hebt al een platje van poort 2 van mij gehad en niets is veranderd. Daar is gewoon niets aangesloten op die. Verder, als ik nog een platje stuur, dan zal al de anderen die ik gestuurd heb weg gaan heb ik uitgevonden.
2 jaar geleden
·
#17083
Hier is de platje. Zoals jij ziet niets is verandert van de ene die ik jou eerder gestuurd heb. Ik kan jij wel vertellen dat, als ik een geheugen stick in de USB 2 connector steek die naast de USB 3 connector is, dan zie jij hem wel op poort 2. Ik heb ook een platje van dat gemaakt als jij hem wil zien.
2 jaar geleden
·
#17085
Nu de andere poorten. Zonder dat er iets aangesloten is op de betreffende poort. En per poort een plaatje.
2 jaar geleden
·
#17087
Ik heb het gedaan behalve poort 5 want die betreft rond 40 schermen en ik heb dat allemaal eerder aan jou gestuurd. Ik zag dat wat ik vroeger hier gelaten heb is nu weg. Hopelijk hebt jij dat nog. Deze keer heb ik ook de muis uit zijn poort gedaan.

https://imgbox.com/gallery/edit/feVbDy4c17/bTapXMEuyjQp1hOb
2 jaar geleden
·
#17089
Poort 10/tm13 hebben de mogelijkheid van usb3.
Wat ik opmerkelijk vind is dat deze poorten geen usb1.1 en usb2
ondersteunen. Ik ben in de veronderstelling dat het backwards compatible
zou moeten zijn. Daarom wil ik graag weten of dit in een ander apparaat ook zo is.
Heeft je Toshiba usb3 poorten ? Of heb je en desktop computer met usb3 poorten ?
Zo niet neem contact op met de vraagbaak https://vraagbaak.hcc.nl/ met het verzoek
of ze het usbtreeview willen draaien op een pc met een usb3 poort en screenshots
willen maken van de usb3 poorten.

Heb je een usB3 device ? Bijv. een usb3 stick ? En zo ja wat gebeurd er als je
die aansluit ? Graag met een screenshot. Word die herkent door poort 10 tm 13 ?
Wat zit er op poort 5. Kun je die poort disconnecten of is de connectie ingebouwd ?

Nergens staat een geel utroep teken zoals in het bijgevoegde plaatje. Het lijkt
me allemaal in orde.
http://imgbox.com/AdySo7HZ
2 jaar geleden
·
#17091
2 jaar geleden
·
#17093
Jij stelt een heleboel vragen. Ik zal mijn best doen om zij allemaal te antwoorden. Mijn oude Toshiba is helaas kapot. Sinds toen heb ik een Compaq laptop gehad maar die heeft alleen maar 3x USB2. Volgens mij heeft mijn desktop ook alleen maar USB2 poorten. Hij is nog ouder als de Compaq. Ik heb in een eerder boodschap vertelde dat ik wel een USB3 stick geprobeerd het. Hij verschijnt op poort 1 als hij in de USB3 connector zit of poort 2 als hij in de USB2 connector zit. Dat is met alle devices zo. Zoals ik heel vak gezegd heb kan ik niet een screenshot makken daarvan want wij hebben het over 10 of meer alleen voor de ene poort. Moet dat echt? Ik zie dat poorten 10-13 zijn USB3 maar niets komt daar op te staan als jij iets aansluiten bij de USB connectors. Wat op poort 5 staat heb ik lang geleden op Imgbox gezet. Hebt jij hem nog? Als niet heb ik de screenshots van hem wel bewaard en kan zij nog een keer sturen. Hij blijkt van binnen aangesloten te zijn want daar is altijd een hele boel informatie te zien van hem. Het kan zijn dat van binnen de systeem zal USB3 moeten kunnen. Maar, als een of meer van de pinnen op de connector niet goed contact makken met de moederbord, hoe zal hij weten dat een USB3 device aangesloten is?
2 jaar geleden
·
#17095
Ik wil van een goed werkende usb3 poort de plaatjes hebben. Of dat via de vraagbaak, of via je desktop waar je usb3 ingezet hebt
https://www.allekabels.nl/pci-express-kaart/175/1174372/pci-express-kaart-usb-3.0.html, via de buurvrouw, of whatever is voor mij irrelevant.

Op basis van jouw plaatjes kun je dan de situatie vergelijken. Hoe die had moeten zijn na reparatie. En hoe de situatie nu feitenlijk is.
2 jaar geleden
·
#17097
Ik heb net de screenshots toch gemaakt van poort 1 met USB3 stick. Maar ik kan zij niet opladen tot Imgbox omdat de anderen zullen verdwenen. Zou het mogelijk zijn om zij op een andere URL te zetten. Zo wel hoe? Ik wou een andere screen scan opladen maar hij is te groot. Ik was vergeten om de extern displays te ontkoppelen voor dat ik hem gemaakt heb. Dus zie jij alle drie daarop. Maar het zit heel anders uit als op de schermen zelf. Op de linker scherm, de Dell, krijg ik alleen een fout melding niet zoals op de scan. Is dat misschien bewijs dat de pinnen van de USB3 connector niet goed aangesloten zijn op de moederbord? Nog een opmerking. Als de twee schermen zijn in spiegel modus krijg ik wel een beeld op beide maar dan past de rechter scherm op de resolutie van de linker. Op deze scan die in extend modus was doet hij dat niet.
2 jaar geleden
·
#17099
Ik moet momenteel iets anders gaan doen. Zal contact opnemen met vraagbaak vanavond. Ik ga geen geld uitgeven op de oude desktop want hij is te oud en heeft andere problemen. Ik vraag mij af als deze situatie is misschien veroorzaakt door de driver van mijn adapter. In dat geval zou de mensen van vraagbaak het moeten installeren om de test te makken. Daar kwam iemand net van DHL aan de deur. Hij ment een fiets voor mij te hebben ipv mijn nieuw USB tot dual HDMI adapter. De goede pak kon hij niet vinden. Hij zal morgen weer proberen.
2 jaar geleden
·
#17103
De software voor USB2 / 3 is generieke windows software. Geen idee wat je bedoelt met "Hij ment een fiets voor mij te hebben ipv mijn nieuw USB tot dual HDMI adapter. De goede pak kon hij niet vinden. Hij zal morgen weer proberen." Ik denk dat je het beter in je moedertaal kan zeggen en het dan door google translate laat vertalen. Ik wacht de bevindingen van de vraagbaak af.
2 jaar geleden
·
#17105
Ik zou even aan de reparateur vragen wat hij precies gedaan heeft. Welke connector is er precies opgezet ? Wat heb je aan de
reparateur gevraagd ? Heb je onderzoekskosten moeten betalen ? Is de connector op het moederbord blauw van binnen ? Graag een fotootje.


https://support.pixelink.com/support/solutions/articles/3000047318-how-to-determine-whether-a-usb-3-0-device-is-operating-at-superspeed-
2 jaar geleden
·
#17111
Google vertalingen zijn belachelijk zo ik zal proberen gewoon nog een keer in het Nederlands. Ik heb een andere adapter besteld en die zal gebracht worden door DHL. Ipv mijn adapter kwam de jongen binnen met een fiets. Heeft ie overal in zijn busje gezocht en kon hij de goede pak nergens vinden. Zij zullen morgen weer proberen zegt hij.

Voor dat ik weer de vraagbaak gebruiken moet ik eerst weten precies wat ik vragen wil. De laste keer heb ik echt de indruk gekregen dat zij niet echt op de hoogte waren. Wij kunnen niet verwachten dat zij heel veel screenscans makken.

De jonge help heeft de reparatie gemaakt op mijn laptop. Hij moest opschieten van zijn bas en is vergeten wat schroeven weer in te zetten ben ik achter gekomen. Daar was weinig tijd om vragen te stellen. Wij hadden afgesproken vooraf dat ik 80 euro zal betalen ook als het niet lukt want anders wou zij niet aan beginnen. Ik heb heel waarschijnlijk de moederbord beschadigd toen ik de oude connector uit gehaald heb.

Als het goed is krijg ik morgen een nieuwe beneden stuk voor mijn laptop. Ik wil wachten tot dan om hem weer open te makken. Ik zal de hele moederbord weer uit halen en kijken als de jonge heeft gesoldeerd op beide kanten. Ik heb in een vroegere boodschap aan gegeven dat de connector is niet blauw maar grijs en dat dat ook voor komt. Ik zal proberen een goed foto te makken van hem als de systeem open is.
2 jaar geleden
·
#17113
"Wij hadden afgesproken vooraf dat ik 80 euro zal betalen ook als het niet lukt want anders wou zij niet aan beginnen." Deze opmerking roept bij mij een aantal vragen op.

1. Vond je het niet een vreemde gang van zaken dat je zowieso 80 euro moest betalen ?
2. Gaat er dan geen belletje rinkelen ?
3. Heb je toen die 80 euro betaald ?
4. Waarom deed je zaken met deze reparateur ?
a. Ze zijn lekker dichtbij.
b. Ik had er al vaker gekocht.
c. Een andere reparateur was te ver weg.
d. Ik had geen zin om naar een andere reparateur (die dichtbij zit) te googlen.
e. Een andere reden.
5. Welke zaak was dat ?

Ik zou met een andere reparateur gaan praten als ik jou was.

p.s
Die andere reparateurs moest je daarbij ook 80 euro onderzoekskosten* betalen ?
* Ik noem de 80 euro onderzoekskosten omdat je die zowiezo kwijt bent.
2 jaar geleden
·
#17115
Zo als ik ruim uitgelekt heb in al deze boodschappen was ik in der daad niet blij met deze situatie. Maar, naar weken van informeren, ben ik achter gekomen dat daar geen betere mogelijkheid was. Ik heb geprobeerd het zelf te makken wat een ramp was geweest en heeft waarschijnlijk de probleem met USB3 veroorzaakt. Mijn gereedschappen zijn niet geschikt. Als de piep klein traces op de moederbord stuk zijn dan zijn zij niet meer te makken. Het was niet mogelijk om de vervang onderdeel te kopen. Daar was maar een andere reparateur die het kon makken en hij was ver weg. Reis en of post kosten zou het duurder makken bij hem als wat ik uiteindelijk betaald heb. Geen enkele reparateur kon een garantie geven. Het bleef gokken. Het is gevaarlijk met de openbaar vervoer te reizen zoals jij weet ivm de virus. Het was waarschijnlijk stom om zo veel geld uit te geven op een laptop die vier jaar oud is. Maar het was mijn hoop dat met USB3 de adapter die ik gekocht had zal werken. Ik ben wel blij dat de nieuwe connector ten minst werkt met USB2. Wij hebben helaas gekozen voor een wereld waar dingen niet meer gemaakt kunnen worden. Het blijkt overmacht te zijn om te denken dat ik dat veranderen kan.
2 jaar geleden
·
#17117
Je vraag aan de vraag baak zou de volgende kunnen zijn.
Ik heb een usb3 poort die niet backwards compatible is.
Wil je me een screenschot van jouw usb3 poort toevoegen ?
Of iemand anders die een laptop met een USB3 poort heeft. Het lijkt me
dat er vast wel iemand te vinden is binnen het grote HCC.

https://www.uwe-sieber.de/usbtreeview_e.html
https://imgbox.com/c4VCXsWx

p.s.

Misschien zit er een leuke laptop op de volgende link voor je bij ...
https://www.troostwijkauctions.com/nl/search?s=laptop
2 jaar geleden
·
#17119
Nu dat ik behoorlijk veel geld uitgegeven heb voor reparaties etc. en omdat hij het nog goed doet behalve de USB3 poort blijf ik voorlopig deze gebruiken dank jij wel.
2 jaar geleden
·
#17121
Ik heb goed nieuws! Mijn nieuwe StarTech USB 3 tot dual HDMI adapter is net gearriveerd. Ik heb hem eerst geprobeerd met alleen maar een van de extern schermen. Hij zei dat hij aan het instellen was. Naar een tijdje zei hij dat het gelukt was. Ik heb al de extern displays ingesteld in extension modus en hij kwam op. Ik zie in Device Tree Viewer dat hij ingesteld is op poort 10 en draait in USB3 modus (zie aub de bijlag). Ik moest de scherm aangesloten laten maar dan moest de scan knippen. Anders was hij te groot om op te laden. Zo nu zijn twee problemen opgelast. Alle displays doen wat ik wil en de USB3 connector draait wel in USB3 modus. De probleem laag dus bij de eerste adapter die ik gekocht heb. Zonder want hij kosten 1/5 van de prijs van de nieuwe. Als de nieuwe beneden stuk die ik besteld heb past, dan is mijn laptop helemaal in orde.
2 jaar geleden
·
#17123
Geweldig nieuws !!!
Het screenschot dat je stuurt is van poort 1 i.p.v. poort10 ...
Mogelijk is het dus normaal dat de capabilities van de soft-
ware poorten van de roothub op die manier aangegeven worden.
2 jaar geleden
·
#17125
Wat belangrijk is is de linker zijd. Maar hier is de eerste screen van poort 10. Daar zijn taalloze meer maar ik stuur die niet.
2 jaar geleden
·
#17127
Het gaat me om de connectie-informatie van poort 10.

Misschien is het handig dat je een foto maak van de laptop met de schermen en die aanbied via de vraag baak aan de kennisbank. Dan heeft een andere HCC-er wellicht ook iets aan.
2 jaar geleden
·
#17129
Oké. Hier zijn de connecties. Ik zal van avond een foto makken van het hele systeem. Ik moet het omdraaien om alles te gelijk in beeld te brengen.
2 jaar geleden
·
#17131
Mooi !!!
Wel apart dat de USB3 stick het niet doet op USB3 snelheid ...
2 jaar geleden
·
#17133
Dat vind ik ook vreemd. Deze systeem is dynamic switchable between de twee GPU 's en gat zich instellen afhankelijk van hoeveel power hij nodig heeft. Misschien heeft het daarmee te makken. Als jij aan het gamen ben dan zal de graphics meer power nodig hebben. De oude adapter deed het wel in spiegel en USB2 modus maar was heel traag. De nieuwe is duidelijk in USB3 modus omdat hij veel sneller is.
2 jaar geleden
·
#17137
Wat vind jij van deze foto? Als jij goed kijk dan zie jij de adapter onder de grote scherm. De tafel draait rond zo dat ik kan computeren vanuit de grote stoel.
2 jaar geleden
·
#17139
Geniet er van!
2 jaar geleden
·
#17141
Ik bedoel om te sturen naar de vraagbaak. Ik gebruik het adapter voor beide extern displays omdat ik minder aansluitingen moet gebruiken op de laptop. De blauwe kabel is de USB3. De Dell display (links) heeft een klank balk wat beter klinkt als de kleine speakers in de laptop. Hij is jammer genoeg analoog. Daarom de tweede kabel. Anders zou ik de digitaal audio kunnen gebruiken die in de HDMI kabel zit. Misschien, als ik nog een lange HDMI kabel had zou ik de HDMI aansluiting van de laptop zelf kunnen gebruiken naar mijn TV. Dat heb ik gisteren uitgeprobeerd. Ook heb ik een oude RGB display die ik zou kunnen gebruiken als ik een USB tot RGB adapter had. Zij zeggen dat niet alle drivers zijn compatibel. Maar voor nu ben ik te vrede.
2 jaar geleden
·
#17143
De Dell display (links) heeft een klank balk wat beter klinkt als de kleine speakers in de laptop.
:o Plaatje vergeten ...
2 jaar geleden
·
#17145
Zie aub plaatje van boodschap #73.
2 jaar geleden
·
#17151
#74 Ziet er leuk uit. Maar ik mis de game. Wellicht is een groot buro met de laptop tussen de schermen handiger.
2 jaar geleden
·
#17155
Ik ben niet interesseert in computer spelletjes. Ik heb dat alleen als voorbeeld gebruikt in mijn uitleg. Een bureau is helemaal niet handig. Dat heb ik ook uitgelegd. De tafel draait om zo dat ik in de grote stoel kan zitten. Dan zit de laptop recht voor mij. Ik heb de Dell display alleen omgedraaid zodat alle drie waren zichtbaar in de foto. Alles staat precies zoals ik het wil.
2 jaar geleden
·
#17157
Goed dat je het nog even zegt. Was het even vergeten ... Succes ermee en geniet ervan !
9 maanden geleden
·
#21431
Beter bellen jullie de volgende keer even i.p.v. zo'n enorme discussie :D :D :p ;)
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen