1. greatepier
 2. IOS / iPadOS
 3. vrijdag 29 juni 2012
Wat zijn de instellingen van een HCCNET-account op mijn iPad ?

Op mijn laptop heb ik 2 emailaccounts (CASEMA/ZIGGO en HCCNET). Beide werken prima. Echter, als ik, naast mijn ZIGGO-account, ook mijn HCC account op mijn iPad instel, kan ik geen mails van HCCnet meer op mijn laptop binnenhalen !!!??? . Zodra ik het HCC-account op de iPad verwijder... komen de mails weer binnen op mijn laptop !?!?.
Het zou kunnen liggen aan de verschillende wijze waarop de smtp-server moet worden ingesteld (van Ziggo als < smtp.ziggo.nl > en van HCCnet als < smtp.casema.nl > . Deze laatste naam, casema, is de 'oude' naam van de voorganger van ZIGGO en werkt normaal gesproken prima op mijn laptop.

Wat is de oplossing / instelling van een HCCNET-account op mijn iPad ???

Bij voorbaat dank
H. Gerlofsma
Reacties (3)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Beste H.Gerlofsma,


Dit is op http://www.hcc.nl beschreven in de iOS HCC handleiding: http://www.hcc.nl/sites/default/files/ioshcchandleiding.pdf :)
 1. meer dan een maand geleden
 2. IOS / iPadOS
 3. # 1
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Op Uw vraag of ik 'gewoon' geen mails binnen krijg op mijn laptop..of dat ik een foutmelding krijg...het laatste is het geval!. De melding komt erop neer dat mijn emailbox "bezet is door een ander apparaat" of woorden van gelijke strekking...

Begrijp ik het door Uw Moderator getoonde stappenplan voor APPle OIS goed, dat ik op mijn iPad als smtp-server moet invullen: smtp.<providernaam>.nl en als wachtwoord, het wachtwoord van mijn provider.. (= ZIGGO !!! ) ....en niet het wachtwoord van HCCnet ??? :confused:

vr. gr, Henk Gerlofsma
 1. meer dan een maand geleden
 2. IOS / iPadOS
 3. # 2
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Het lukt me niet om mijn hccnet email accound in te stellen zelfs niet met de voorbeelden waar overigens ook nog een foto ontbreekt.

Ik vraag me nu hetvolgende af: Webmail is geen probleem op de I Pad en ik log in met een wachtwoord.Dit wachtwoord gebruik ik ook in het voorbeeld om de hccmail op de ipad te krijgen.Ik krijg dan een reactie bij het installeren dat het wachtwoord niet juist is. Mijn vraag:Zijn de wachtwoorden van webmail en en installatie van de hccmail op de ipad met wachtwoord verschillend.

Ik neem overigens ook aan dat het webmail wachtwoord en mijn email op de gewone computer ook hetzelfde zijn maar dat weet ik niet vandaar mijn reactie.

Als in deze wachtwoorden problemen verschillen zitten is het dan verstandig om nieuwe wachtwoorden aan te vragen.

Grort Albert van Liempd
 1. meer dan een maand geleden
 2. IOS / iPadOS
 3. # 3
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen