1. Andre67
  2. Modelbaanautomatisering
  3. zondag 17 januari 2021
Hallo,

Ik heb in 2019 een Roco digitale startset met witte Z21gekocht en later iTrain + een bezetmelder en wisseldecoder van Digikeijs. Hiermee ben ik afgelopen tijd bezig geweest met een testbaantje om de systemen als herintreder te leren kennen.
Nu is het moment dat ik mijn ‘grote’ baan ga bouwen en dus ook (aanvullende) spullen ga aanschaffen.

Nu kan ik maar niet enthousiast worden van Digikeijs. De handleidingen blinken niet uit in duidelijkheid. Het is soms echt tobben en meermaals dezelfde prodedure herhalen geeft niet altijd hetzelfde resultaat zoals in de handleiding staat.
Vervelender vind ik dat met name de bezetmelder niet gevoelig genoeg lijkt te zijn: hij detecteert soms de trein of wagon met verlichting niet. Kennelijk te weinig stroomafneme.

Wat ik ook zeer storend vind is het snelheidsverschil tussen wel en niet gedetecteerde blok(secties) door de spanningsval van ca. 2 volt t.o.v. De voedingsspanning uit de centrale.
Ik weet dat dit op te lossen is met diodes etc, maar ik twijfel serieus of ik wel verder wil met deze Digikeijs modules.

Ik volg al geruime tijd de modules van Fichtelbahn.de, hier in NL te verkrijgen via miniatuurwereldnederland.com. Ook te zien op de beurs in Houten toen we nog niet van Corona hadden gehoord......
Ik ben heel benieuwd ervaringen met deze modules, maar daar lees ik -zeker in NL- niet zo veel over. Het lijkt een zeer compleet en ook betaalbaar alternatief voor Digikeijs (incl. Centrale als evt. Vervanging voor mijn witte Z21 die geen loconet ondersteunt.

Dus concreet:
- wie heeft er ervaring met dit systeem van Fichtelbahn?
- zijn er andere merken die samenwerken met de Roco Z21

Groeten, André
Reacties (1)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Hallo,

Zelf geen ervaring met dit systeem, BiDiB volg ik al wel een tijdje en ziet er veel belovend uit.
De terugmeldmodules zijn prijstechnisch zeker leuk omdat ze standard railcom ondersteunen (decoder nummer uitlezen op je bezetmeld stuk) raak je nooit he treinen meer kwijt op de baan :-).

Met de witte z21 kan je alleen spullen die via de rs buis werken aansluiten en ben je beperkt tot roco, lenz en hier en daar een zelfbouw project.

gr Peter
  1. meer dan een maand geleden
  2. Modelbaanautomatisering
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen