1. janjunior
 2. IOS / iPadOS
 3. maandag 20 augustus 2012
Ik heb een emailadres via Hccnet en mijn provider thuis is Ziggo.Thuis krijg ik de emails goed binnen en kan ik mail verzenden. Maar als ik elders ben en een verbinding heb via een lokale Wifi, kan ik nog wel ontvangen maar niet verzenden.
Bij de instellingen op de ipad heb ik als account pop.hccnet.nl staan.
Als server uitgaande mail bij SMTP heb ik staan smtp.ziggo.nl

Daar staat als hoofdserver smtp.ziggo.nl aan
andere SMTP servers
smtp.ziggo.nl uit

kan iemand mij vertellen hoe ik het voor elkaar krijg mails te verzenden via een lokale wifi verbinding. Wat heb ik fout staan?
Reacties (1)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Beste Jan,

Er is één eenvoudige verklaring hiervoor: Het is goede (...:confused:..) gewoonte geworden in de jaren 90, dat providers probeerden SPAM te weren, door alléén Email verzending toe te staan vanuit hun eigen domein (lees: klanten): daarmee hadden ze een middel om eventuele misbruikers 'eenvoudig' op te kunnen sporen en weren.

De methode is even listig als eenvoudig: de IP-poort 25 werd door een provider dusdanig geconfigureerd, dat daar alleen verkeer vanuit het eigen domein op werd toegestaan: hierdoor kun je dus (standaard) vrijwel NOOIT [COLOR=#ff0000]SMTP[/COLOR] verkeer via poort 25 BUITEN je providers domein uitvoeren.....= jouw probleem.


Alternatieve oplossingen:

 • Omzeil de poort-25 beperking door het gebruik van een alternatieve [COLOR=#ff0000]SMTP[/COLOR] poort: vrijwel alle providers ondersteunen naast poort-25, ook poorten 2525 of 25025 of 587 of 465 of ....etc. (tip: Google op 'alternatieve [COLOR=#ff0000]SMTP[/COLOR] poort' van je provider)
 • Maak voor het versturen van Email gebruik van de SMTP server van een gehaal ANDERE provider zoals Google, Microsoft's Outlook/Hotmail of Inbox.com
 • Gebruik een GEHEEL ander protocol dan het [COLOR=#ff0000]SMTP[/COLOR] protocol, bijv. MAPI of gebruik Google-Mail/Hotmail/http://Outlook.com/etc.-connectors
 • Stap over op webmail: Email via de browser en dus GEEN lokaal Email programma meer op je eigen tablet.
Suc6:cool:
 1. meer dan een maand geleden
 2. IOS / iPadOS
 3. # 1
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen