1. Frankhe
  2. Linux/Unix
  3. donderdag 03 september 2009
Een veel gebruikte lichtgewicht Linux distributie die je kunt tegenkomen in bijvoorbeeld netwerkapparaten is BusyBox. Het bestaat uit een uitgeklede Linux kernel die echter alle essentiële componenten nog aan boord heeft.

Beheer op afstand is altijd mogelijk, al staat dit vaak standaard uitgeschakeld, op internet is voor vrijwel alle apparaten te vinden hoe de Terminal service ingeschakeld kan worden. Via Telnet of SSH is het mogelijk om een Terminal sessie op te zetten naar het apparaat. De voorkeur gaat veelal uit naar het gebruik van een SSH verbinding omdat de communicatie daarmee versleuteld is en het zonder zorgen gebruikt kan worden op onveilige / publieke internet netwerkverbindingen.
Reacties (2)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
De opmerking "Het bestaat uit een uitgeklede Linux kernel die echter alle essentiële componenten nog aan boord heeft." als def voor BusyBox is na mijn bekent is niet juist .
De LinuxKernel is het besturingsysteem en BussyBox is een verzameling (vereenvoudigde) commondo's zoals die veel voorkomen in de Unix folder /bin . Zoals copy cp e.d.
SSH behoord niet tot BusyBox (volgen hun eigen site) .
  1. meer dan een maand geleden
  2. Linux/Unix
  3. # 1
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Beste Frankh, Busybox is géén Linux distributie maar een compacte toolbox die bij een aantal linuxsystemen wordt meegeleverd en die een aantal, normaal aanwezige, programma's vervangt.
  1. meer dan een maand geleden
  2. Linux/Unix
  3. # 2
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen