(laatste update: 23-6-2021)

Goed nieuws: de HCC!kennisdag op 17 juli 2021 is definitief. Nadat eerdere Kennisdagen helaas om de bekende reden moesten worden afgezegd, kunnen we nu in Expo Houten weer een mooie dag organiseren voor alle HCC-leden en introducees.

Veel HCC!interessegroepen bereiden zich voor op de Kennisdag en er staat ons een indrukwekkend programma te wachten. Wat kun je zoal verwachten?

• Bij Apple vertellen ze je alles over Lumafusion en Filmic Pro
• Windows heeft het laatste nieuws over Windows 11
• Maak bij Android kennis met Signal en de Google Assistent
• Programmeren leert je meer over C, Pascal, Python en Basic
• Robotica leert je zelf programmeren met codeblokjes in ScratchJr en Scratch
• Maak bij de Seniorenacademie kennis met hun kwartaalblad CompuLinks
• ECS leert je de beginselen van iTrain en het besturingssysteem Arco
• Diverse printdemonstraties bij 3D
• Vliegdemonstraties bij Drones
• Diverse banen bij Modelbaanautomatisering
• Alles over huisautomatisering bij Domotica-iOT
• Bij de Testbank kun je terecht om je apparatuur te laten testen
• Verder wordt er op dit moment nog gewerkt aan hun programma door onze Interessegroepen Open Source, Trainsim, Genealogie, Commodore en Fotovideo.

Samen met de Modelspoorbeurs
De HCC!kennisdag wordt georganiseerd in samenwerking met de Modelspoorbeurs, dus die twee evenementen kun je mooi combineren.

Binnenkort gaat de aanmeldprocedure van start. Houd daarvoor de HCC-nieuwsbrief en deze website in de gaten. Uiteraard houden we rekening met alle nog geldende coronamaatregelen.

--------------------------------------------------------------

Samen met Expo Houten plant HCC dit jaar twee keer een Kennisdag. De geplande Kennisdag op 26 juni was helaas nog iets te vroeg, dat wordt nu 17 juli. Zet daarnaast ook 9 oktober alvast in je agenda. 

Hoewel we nog steeds in onzekere tijden verkeren, kijkt HCC toch ook vast vooruit. We hopen dat we in de tweede helft van dit jaar de coronaperikelen achter ons kunnen laten en verheugen ons op de dagen dat we elkaar weer kunnen ontmoeten!

De HCC!kennisdag is hét moment om kennis te maken met alle verschillende activiteiten van HCC, zoals 3d-printen, Apple, drones, genealogie, de SeniorenAcademie en Android. We houden je uiteraard op de hoogte over de actuele situatie. Zodra er een update beschikbaar is voor de Kennisdagen, vind je die op deze pagina en in de HCC-nieuwsbrief.

 

--------------------------------------------------------------

Hoewel we nog steeds in onzekere tijden verkeren, kijkt HCC toch ook alvast vooruit naar 2021. Samen met Expo Houten hebben we drie keer een Kennisdag gepland. Zet de data alvast in je agenda: 1 mei, 26 juni en 9 oktober 2021. 

We houden je op de hoogte!

 

--------------------------------------------------------------

De HCC!kennisdag op 10 oktober in Houten gaat niet door

Zoals bekend gaat de situatie rondom het coronavirus in Nederland steeds verder achteruit. Uiteraard maken wij ons hier ook zorgen over. De aangekondigde maatregelen tijdens de persconferentie van de regering afgelopen maandagavond heeft na ampele overwegingen de doorslag gegeven.
Wij willen graag de HCC!kennisdag organiseren, maar helaas is de stand van zaken sterk gewijzigd. Er wordt een dringend advies gedaan aan de Nederlandse bevolking om risicovolle plaatsen (waaronder beurzen) waar mogelijk te ontlopen. Ook wordt dringend geadviseerd het aantal reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken.

Hierdoor hebben wij helaas moeten besluiten om de Kennisdag van 10 oktober in Expo Houten definitief niet door te laten gaan.

Wij zijn niet alleen verantwoordelijk voor onze vrijwilligers, maar ook voor onze bezoekers. Wij kunnen en willen het risico niet nemen dat zij gezondheidsrisico’s lopen. Blijf gezond en respecteer de regelgeving van de (lokale) overheid!

Wij hopen dat dit een kort hoogtepunt van deze crisis is, en dat we op korte termijn toch nog in de gelegenheid zijn om jullie te kunnen verwelkomen. We bedanken alle bezoekers die zich hadden aangemeld en de vrijwilligers die al in de startblokken stonden. Tot snel!--------------------------------------------------------------

HCC!kennisdag 7 maart 2020

Op een van de eerste zonnige dagen van het jaar vonden honderden bezoekers hun weg naar de HCC!kennisdag in Expo Houten op 7 maart jongstleden. De organisatoren en alle betrokkenen waren na afloop zeer te spreken over de gezellige sfeer en de opkomst. Naast de vele HCC’ers trok de kennisdag ook zo’n 150 niet-leden naar de Expo, waarvan er meerdere besloten zich direct als lid op te geven. Bovendien hebben dertig HCC-leden zich aangemeld voor een van de aanwezige Interessegroepen. Onder de niet-HCC-leden die hun gegevens achterlieten, verlootte HCC een mooie prijs: een smarthome starterspakket t.w.v. € 130,-.

Er was vooraf enige vrees dat het coronavirus bezoekers zou afschrikken, maar daar was op deze dag gelukkig niet veel van te merken. De HCC!kennisdag profiteerde van de Modelspoorbeurs die gelijktijdig in Expo Houten werd gehouden. In de hal werd actief geflyerd en veel treinliefhebbers lieten zich met een zacht duwtje richting de Kennisdag dirigeren. Daar lieten ze zich verrassen door de grote modelbaanopstellingen van HCC!modelbaanautomatisering en HCC!ecs. Ook de andere Interessegroepen trokken volop de aandacht. Zo was het onder andere goed druk bij HCC!windows vanwege alle aandacht voor de overgang van Windows 7 naar Windows 10. De drone-demonstraties trokken veel bekijks, evenals de activiteiten in de 3D-printhoek.

Op de eerste verdieping van Expo Houten waren succesvolle presentaties, onder andere van HCC!genealogie en van het seizoensthema Digitale voor- en nazorg.
Buiten liepen de bezoekers overigens tegen een stand aan van de Veiligheidsregio waar mensen werden gewaarschuwd geen waardevolle spullen in de auto achter te laten. Zo konden de bezoekers naar huis met een parkeerschijf in hun HCC-tas, naast alle waardevolle informatie die ze op de Kennisdag hadden verzameld. Een geslaagde dag dus, met dank aan alle vrijwilligers die zich daarvoor hebben ingezet.
Op naar de volgende HCC!kennisdag op 27 juni, die ook weer in Expo Houten zal worden gehouden.

IMG 03391


HCC!kennisdag 12 oktober 2019: een terugblik

Het is zaterdagmorgen 12 oktober, 7.00 uur. HCC-vrijwilligers lopen door de zij-ingang van Expo Houten naar binnen. Volgepakt met computers, folders, drones, robots, treinen, maar ook flightsimulators en nog veel meer. Ze worden doorverwezen naar boven.

Op de eerste etage, in de Lounge en de subzalen van Expo Houten, vindt de HCC!kennisdag plaats. Cor van Rooij (projectleider) staat met het draaiboek in zijn hand, mensen te instrueren: staan alle groeperingen op de juiste plek, heeft iedereen een badge, is bezoekersregistratie op orde, zijn de subzalen gereed, staat koffie/thee klaar en nog veel meer.

HCC is er klaar voor!
Vrijwilligers zijn inmiddels bezig met inrichten, zodat ze aan bezoekers kunnen laten zien wat HCC allemaal in huis heeft. Er hangt hier een rode gloed; vrijwel iedereen heeft een rode HCC-polo aan en alle tafels zijn bedekt met rode kleden. Enige tijd later pakt Dick Elzinga de microfoon om de vrijwilligers in de juiste stemming te krijgen, voor zo ver dat nog nodig is.
De deuren van Expo Houten zijn inmiddels open en de sfeer zit er goed in. Op de begane grond vindt tegelijkertijd de Modelspoorbeurs plaats. Dick Elzinga staat als ‘propper’ tussen de ‘word lid’ posters met interessante beursaanbiedingen, mensen naar boven te begeleiden. "Bij HCC kunt u terecht met vragen over alles wat digitaal is. Loop gerust even naar binnen en kom het beleven." Tegelijkertijd overhandigt hij een uitnodiging met het programma.

Kennismarkt
In de Lounge is een doorlopende kennismarkt waar verschillende groeperingen de diversiteit van HCC laten zien. Waar je ook kijkt, overal staan mensen. Ze worden geïnformeerd door enthousiaste vrijwilligers en een aantal bezoekers is virtueel aan het meevliegen met Flightsimulator. HCC!drones laat de bezoeker kennismaken met de verschillende type drones en de vrijwilligers van HCC!3D staan gepassioneerd te vertellen over ontwerpen en printen in 3D. Ook alle andere groeperingen zijn heel actief bezig om HCC te promoten.

Demonstraties en presentaties
Inmiddels zijn de demonstraties van HCC!modelbaanautomatisering en HCC!robotica ook gestart. De oefenwedstrijden van HCC!robotica ter voorbereiding op de jaarlijkse Roborama-wedstrijd zijn in volle gang. Kinderen en volwassenen staan aandachtig te kijken hoe een robot een blikje oppakt en keurig aan de zijkant van de baan plaatst. In de zaal waar de Windowstraining wordt gegeven zitten geïnteresseerden al aandachtig te luisteren. De deelnemers worden geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen over Windows, om vervolgens kennis te delen met andere leden binnen de locatie en vragen over Windows te beantwoorden. De zalen waar de presentaties worden gegeven, beginnen ook vol te lopen. Presentaties over genealogie, het vorige seizoensthema Robotica, Drones en Programmeren of Starten met Rocrail. Het is allemaal mogelijk. In een andere zaal zijn deelnemers actief bezig tijdens de workshop Beginnen met I-train en de ALV van HCC!fotovideo is ook al in volle gang.
Rond 15.00 uur, als de bezoekers met 'een goed gevulde rugzak' met informatie huiswaarts keren, is het tijd om op te ruimen. We kijken terug op een mooie HCC!kennisdag waarbij geen enkele bezoeker zich heeft verveeld heeft en thuisblijvers echt iets hebben gemist.

FTH 1076 2