De eerstkomende HCC!kennisdag staat gepland voor zaterdag 10 okober a.s.

24/04/2020 - Helaas kan de geplande Kennisdag van 27 juni a.s. niet doorgaan vanwege de verlengde coronamaatregelen. Het coördinatieteam heeft desondanks al een kleine basis gelegd en neemt deze mee in de voorbereidingen voor de volgende Kennisdag op 10 oktober. Het zou natuurlijk fantastisch zijn wanneer we 2020 positief kunnen afsluiten met opnieuw een geweldige HCC!kennisdag, waarvan we rustig kunnen stellen dat dit het meest veelzijdige digitale evenement van Nederland is. Zet 10 oktober dus alvast in je agenda!

 

 

HCC!kennisdag 7 maart 2020

Op een van de eerste zonnige dagen van het jaar vonden honderden bezoekers hun weg naar de HCC!kennisdag in Expo Houten op 7 maart jongstleden. De organisatoren en alle betrokkenen waren na afloop zeer te spreken over de gezellige sfeer en de opkomst. Naast de vele HCC’ers trok de kennisdag ook zo’n 150 niet-leden naar de Expo, waarvan er meerdere besloten zich direct als lid op te geven. Bovendien hebben dertig HCC-leden zich aangemeld voor een van de aanwezige Interessegroepen. Onder de niet-HCC-leden die hun gegevens achterlieten, verlootte HCC een mooie prijs: een smarthome starterspakket t.w.v. € 130,-.
Er was vooraf enige vrees dat het coronavirus bezoekers zou afschrikken, maar daar was op deze dag gelukkig niet veel van te merken. De HCC!kennisdag profiteerde van de Modelspoorbeurs die gelijktijdig in Expo Houten werd gehouden. In de hal werd actief geflyerd en veel treinliefhebbers lieten zich met een zacht duwtje richting de Kennisdag dirigeren. Daar lieten ze zich verrassen door de grote modelbaanopstellingen van HCC!modelbaanautomatisering en HCC!ecs. Ook de andere Interessegroepen trokken volop de aandacht. Zo was het onder andere goed druk bij HCC!windows vanwege alle aandacht voor de overgang van Windows 7 naar Windows 10. De drone-demonstraties trokken veel bekijks, evenals de activiteiten in de 3D-printhoek.
Op de eerste verdieping van Expo Houten waren succesvolle presentaties, onder andere van HCC!genealogie en van het seizoensthema Digitale voor- en nazorg.
Buiten liepen de bezoekers overigens tegen een stand aan van de Veiligheidsregio waar mensen werden gewaarschuwd geen waardevolle spullen in de auto achter te laten. Zo konden de bezoekers naar huis met een parkeerschijf in hun HCC-tas, naast alle waardevolle informatie die ze op de Kennisdag hadden verzameld. Een geslaagde dag dus, met dank aan alle vrijwilligers die zich daarvoor hebben ingezet.
Op naar de volgende HCC!kennisdag op 27 juni, die ook weer in Expo Houten zal worden gehouden.

IMG 03391


HCC!kennisdag 12 oktober 2019: een terugblik

Het is zaterdagmorgen 12 oktober, 7.00 uur. HCC-vrijwilligers lopen door de zij-ingang van Expo Houten naar binnen. Volgepakt met computers, folders, drones, robots, treinen, maar ook flightsimulators en nog veel meer. Ze worden doorverwezen naar boven.

Op de eerste etage, in de Lounge en de subzalen van Expo Houten, vindt de HCC!kennisdag plaats. Cor van Rooij (projectleider) staat met het draaiboek in zijn hand, mensen te instrueren: staan alle groeperingen op de juiste plek, heeft iedereen een badge, is bezoekersregistratie op orde, zijn de subzalen gereed, staat koffie/thee klaar en nog veel meer.

HCC is er klaar voor!
Vrijwilligers zijn inmiddels bezig met inrichten, zodat ze aan bezoekers kunnen laten zien wat HCC allemaal in huis heeft. Er hangt hier een rode gloed; vrijwel iedereen heeft een rode HCC-polo aan en alle tafels zijn bedekt met rode kleden. Enige tijd later pakt Dick Elzinga de microfoon om de vrijwilligers in de juiste stemming te krijgen, voor zo ver dat nog nodig is.
De deuren van Expo Houten zijn inmiddels open en de sfeer zit er goed in. Op de begane grond vindt tegelijkertijd de Modelspoorbeurs plaats. Dick Elzinga staat als ‘propper’ tussen de ‘word lid’ posters met interessante beursaanbiedingen, mensen naar boven te begeleiden. "Bij HCC kunt u terecht met vragen over alles wat digitaal is. Loop gerust even naar binnen en kom het beleven." Tegelijkertijd overhandigt hij een uitnodiging met het programma.

Kennismarkt.
In de Lounge is een doorlopende kennismarkt waar verschillende groeperingen de diversiteit van HCC laten zien. Waar je ook kijkt, overal staan mensen. Ze worden geïnformeerd door enthousiaste vrijwilligers en een aantal bezoekers is virtueel aan het meevliegen met Flightsimulator. HCC!drones laat de bezoeker kennismaken met de verschillende type drones en de vrijwilligers van HCC!3D staan gepassioneerd te vertellen over ontwerpen en printen in 3D. Ook alle andere groeperingen zijn heel actief bezig om HCC te promoten.

Demontraties en presentaties
Inmiddels zijn de demonstraties van HCC!modelbaanautomatisering en HCC!robotica ook gestart. De oefenwedstrijden van HCC!robotica ter voorbereiding op de jaarlijkse Roborama-wedstrijd zijn in volle gang. Kinderen en volwassenen staan aandachtig te kijken hoe een robot een blikje oppakt en keurig aan de zijkant van de baan plaatst. In de zaal waar de Windowstraining wordt gegeven zitten geïnteresseerden al aandachtig te luisteren. De deelnemers worden geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen over Windows, om vervolgens kennis te delen met andere leden binnen de locatie en vragen over Windows te beantwoorden. De zalen waar de presentaties worden gegeven, beginnen ook vol te lopen. Presentaties over genealogie, het vorige seizoensthema Robotica, Drones en Programmeren of Starten met Rocrail. Het is allemaal mogelijk. In een ander zaal zijn deelnemers actief bezig tijdens de workshop Beginnen met I-train en de ALV van HCC!fotovideo is ook al in volle gang.
Rond 15.00 uur, als de bezoekers met 'een goed gevulde rugzak' met informatie huiswaarts keren, is het tijd om op te ruimen. We kijken terug op een mooie HCC!kennisdag waarbij geen enkele bezoeker zich heeft verveeld heeft en thuisblijvers echt iets hebben gemist.

FTH 1076 2