1. mulderik
  2. Overige versies
  3. maandag 27 april 2020
En dan zie je door de bomen het bos niet meer…..
Ik heb al zeker een jaar of 2 niks meer aan mijn 2 websites gedaan. Waarom ? Omdat mijn webdesign programma, Web Extended Pro, release 2008, op een XP systeem draaide. Ik had lange tijd specifiek een XP systeem aan mijn netwerkje gekoppeld, maar dat systeem is vanwege ruimtegebrek op zolder ( 5 PC’s en 3 laptops ) afgevoerd, en de latere Windows versies Web Extended niet ondersteunde.

Dan valt PCActive 311 op de mat en daar staat een mooi artikel en workshop in, Wordpress op de Raspberry PI. Dat was dé oplossing voor mij. Ik had nog een PI (3B+) liggen en voor mijn 2e website gelijk gebruik gemaakt van het lezersaanbod, en de Zero PI besteld ( even niet voorradig, dus dat wordt even wachten. )

Ondertussen met de 3B+ aan de slag, en na 3 keer de workshop gevolgd en geprobeerd te hebben, eindelijk een werkende installatie met Wordpress op de PI draaien.
En dan ga je aan de slag, een website maken…. Web Extended was een WYSIWYG programma en ik had begrepen dat Wordpress dit ook was. Enthousiast begonnen, maar dan loop je toch tegen een paar probleempjes aan, zoals, “Hoe krijg ik een foto netjes uitgelijnd IN een tekstblok”?
En wat doe je dan ? Dan ga je naar het WP forum, om te kijken of je daar de nodige info kunt vinden. Maar daar aangekomen, en de “regels voor forum gebruik” te hebben doorgelezen, werd de verwarring alleen maar groter ☹Altijd gedacht dat een website maken op WP “gratis” is, maar om de site te mogen publiceren ( ik heb een hosting en domeinnaam bij Webreus) zou ik OOK Wordpress moeten betalen om mijn gemaakte site bij mijn eigen provider te mogen zetten, en daar heb ik immers ook al betaald.
Concreet dus een paar vragen voordat ik verder ga ?
- Is een WP site nu wel of niet gratis te maken én te gebruiken ? (Ik maak de site bij Wordpress.org)

- Hoe kan ik een foto op een pagina dusdanig plaatsen dat de foto Naast de tekst komt en niet er boven of er onder ?

- Hoe kan ik mijn site, als ze eenmaal gereed is, bij mijn Hosting provider, op mijn eigen domeinnaam krijgen. Ik heb inmiddels begrepen dat het maken van de site bij WP online gebeurd, en dat de toegang tot dat platform via de PI wordt geregeld, op mijn PI staat de nodige data, dus de PI moet dan ook permanent aanblijven.

- Om de website, als ze eenmaal gereed is en ik haar aan de wereld wil tonen, ik in mijn Router ( TP-Link Touch P5 ) EN/OF modem ( ik heb de CISKO EPC 3940 van ZeelandNet) zaken (poorten) moet forwarden, open zetten of juist moet dicht gooien

- De PI draait via Wi-Fi maar omdat deze verbinding regelmatig “wegvalt” wil ik de PI eigenlijk het liefst op een bekabelde IP adres hebben. De configuratie geeft ook een bekabeld IP adres aan, maar hoe kan ik deze dan ook ( in router / modem ) aan zetten, zodat ik elders in huis, via mijn eigen netwerkje de Raspberry PI kan benaderen en later, als de site gereed is, aan de buitenwereld tonen ?

Als het kan, graag eventuele reacties in Jip en Janneke taal, ik kan wel dingen “creatief” bedenken en uitwerken ( WYSIWYG ) maar al die technische zaken erachter, is voor mij acadabra…..
Alvast bedankt, groet, Erik Mulder, Vlissingen HCC-lid: 10020
Reacties (1)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Oeps, verkeerde categorie....
Sorry, draadje mag op slot in DEZE categorie.
Inmiddels (ook) geplaatst in andere (juiste) categorie.
  1. meer dan een maand geleden
  2. Overige versies
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen