1. Jack100
  2. Windows 10
  3. zaterdag 03 maart 2018
Na de laatste grote update van februari 2018 (ik veronderstel dat dat KB4074588 is), startten 3 (wat verouderde) pc's heel langzaam op. Een zoektocht op internet leverde veel vragen in deze richting op, maar nergens werd een bevredigend antwoord gegeven.
Na talloze pogingen merkte ik op dat het euvel bij alle 3 pc's merkbaar werden na gebruik van de functie Opnieuw Opstarten (Reboot).
Vervolgens heb ik deze functie vermeden door uitsluitend de functie Afsluiten te gebruiken en dus vervolgens met de Aan/Uit-knop weer op te starten.
Tot mijn verbazing startte pc sneller op. Na deze handeling nog een keer uit te voeren startte Windows 10 weer helemaal normaal op.
Voorlopig lijkt dus de beste behandeling te zijn:
Afsluiten (dus GEEN Reboot)

Inschakelen. Inloggen
Taakbeheer opstarten (Ctrl-Alt-Del --> Taakbeheer)
Wachten tot de schijf helemaal tot rust is gekomen (om in Microsoft-termen te spreken: "Dit kan enkele minuten minuten duren";)
Afsluiten (dus geen reboot)
Deze handelingen vanaf Inschakelen herhalen. Misschien is het nuttig het nog eens te herhalen.

Ik denk dat ik hier aan vast zit totdat Microsoft dit euvel heeft herkend en met een update heeft hersteld. (Dit kan dus "enkele dagen duren";)
Het valt me niet mee de functie Opnieuw Opstarten helemaal achterwege te laten! Soms ontkom ik er niet aan als bv. een update een reboot vereist.

Als iemand een andere (definitieve) oplossing heeft hoor ik het graag.
Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen