dinsdag 14 september 2021
  5 Replies
  1.7K Visits
Scenario:
Een wat oudere Epson AIO aansluiten via WiFi. Vermoedelijk kent deze printer alleen de 2.4 GHz band.
Mijn WiFi netwerk kent ook een 5 GHz band.
Als de printer op het 2.4 GHz gedeelte aangesloten is, wordt-ie dan toch herkend door een laptop welke op de 5 GHz band (van dezelfde router) is aangesloten? En ook door een desktop pc welke via LAN (bekabeld) is aangesloten?
Of gaat dit niet werken?
9 maanden geleden
·
#21137
Als de printer geconfigureerd is voor een bepaald WiFi kanaal, dan moet het Access Point dat ook zijn en de laptop / desktop ook.
U schrijft dat de desktop PC "via LAN bekabeld is aangesloten" zonder te schrijven waarop die dan is aangesloten. Het is denkbaar dat uw "router" zowel Ethernet als WiFi als WAN aansluitingen heeft. Heeft de printer nog andere aansluitingen? Met Google kon ik zo snel geen model "AIO" van Epson vinden.
9 maanden geleden
·
#21141
AOI = all in one.....;-) (geen "model" dus).
Printer heeft 3 aansluitmogelijkheden: usb, ethernet, WiFi
Printer is momenteel via ethernet (LAN) aangesloten als netwerkprinter op de router.
De bedoeling is om 'm via WiFi (2.4 GHz) aan te sluiten. In theorie zou een laptop, welke eveneens via WiFi (5 GHz) is aangesloten op dezelfde router toch bidirectioneel moeten kunnen communiceren met die printer. Lijkt mij.....
9 maanden geleden
·
#21149
Dat lijkt mij ook, zolang de printer en de laptop zijn verbonden met dezelfde ESSID als de 'router', wat impliceert dat ze hetzelfde kanaal (frequentie) gebruiken; ik neem aan dat dat in de 2,4 GHz band is; ik neem tevens aan dat u de laptop kunt overzetten van 5 GHz naar 2,4 GHz. Het zou zelfs mogelijk moeten zijn dat de printer en de desktop PC via ethernet verbonden zijn met die 'router'.
9 maanden geleden
·
#21152
Sterker nog: de laptop werkt via WiFi, 5 GHz. De (netwerk)printer is nu via LAN (ethernet) verbonden. Werkt al jaren prima.
Mijn idee is om de printer via WiFi (2.4 GHz) met de(zelfde) router te verbinden. Dit lijkt me geen probleem (zelfde subnet), maar ik hield nog iets twijfel.
Vandaar de vraag...
9 maanden geleden
·
#21158
De vraag is hoe je dit denkt te doen.

Als u veel geluk hebt, dan is die 'router' zodanig geavanceerd dat die tegelijk op 5 GHz kan zenden/ontvangen als op 2,4 GHz (en die twee netwerken dan ook nog verbinden met elkaar en met Ethernet en met WAN; zo niet, dan kunt u de draadloze netwerken verbinden met een WiFi repeater. Ik zou proberen om de laptop over te zetten naar 2,4 GHz.

Aan de andere kant zou het gewoon moeten werken: de printer verbinden over Ethernet kabel met de 'router', die dan draadloos communiceert met de laptop op5 GHz.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen