1. olivier2007
  2. Overige versies
  3. zaterdag 04 januari 2014
Ik heb een desktop die draait op Windows VISTA.
Er zit een prima virusscanner op van G DATA.
Ongeveer eenmaal per week meldt G DATA dat er weer een virusuitbraak is die mijn computer bedreigt, maar het meldt tevens dat het virus in quarantaine is geplaatst (vaak een troyan horse).
Mijn vraag is of het aan Windows VISTA kan liggen dat mijn computer zoveel aanvallen krijgt te verduren, of dat dit bij bv. Windows 7 of 8 ook het geval kan zijn, als de hackers mij eenmaal in het vizier hebben.

NB: upgraden naar Windows 8 ga ik niet doen omdat er teveel programma's zijn die niet door Windows 8 worden ondersteund met bv. drivers en mijn printer wordt zelfd helemaal niet herkend! Dit is uit een upgradetest gebleken.
040113
arago
Reacties (2)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is: waar komen die virussen dan vandaan. Virussen worden binnengehaald door een activiteit die de PC (op jouw verzoek) uitvoert. Dat kan zijn doordat je een besmette website bezoekt, op een link in een onbetrouwbare email klikt of een programma installeert dat een virus bevat. En hoewel het als verschillende activiteiten klinkt gebeurt in feite hetzelfde: je download een virus die zichzelf activeert.
Zolang je virusscanner aangeeft dat de virus in quarantaine is gezet is er eigenlijk niet zoveel aan de hand, want dan is hij onschadelijk gemaakt. Maar ik kan me voorstellen dat je je wel zorgen begint te maken.
Hackers die je in het vizier hebben? Ik geloof niet dat hackers zo tewerk gaan. Die versturen miljoenen emails in de hoop dat iemand in hun val trapt. Het kost immers veel teveel tijd om je op één iemand te richten en die dan zo nu en dan een serie virussen toe te sturen.
Het zou kunnen dat je PC besmet is, maar als dat zo zou zijn, dan zou je dat eigenlijk niet moeten merken, want dan kun je immers tegenmaatregelen nemen...
Is Vista hier de boosdoener? Nee, daar geloof ik niks van. Zolang je de nodige updates installeert (ook van andere programma's) is Vista niks anders dan Win7 of 8 en zelfs WinXP is (nog) prima te gebruiken. Mits je een goede virusscanner gebruikt uiteraard.
Het grote gevaar wordt gevormd door jezelf. Het klikken zonder eerst na te denken zorgt voor het succes van al die virussen. Mocht je zeker willen weten dat je PC schoon is, dan kun je om te beginnen een aantal programma's gebruiken om dit te controleren (MBAM is een goed begin). En als je echt helemaal geen risico wilt nemen, dan kun je natuurlijk altijd een schone installatie van Windows Vista doen.
  1. meer dan een maand geleden
  2. Overige versies
  3. # 1
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Gebruik zelf AVAST,nimmer problemen,af en toe viruslijst aanvullen en erna SLIMME scan..
Vista opgeheven door ms !
  1. meer dan een maand geleden
  2. Overige versies
  3. # 2
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen