1. mulderik
  2. Windows 10
  3. dinsdag 20 oktober 2020
beste mensen, ik heb een vraag m.b.t. het niet vinden van mijn NAS

Ik heb in mijn thuisnetwerk 3 desktops, 1 laptop, allen draaiend op W10 en 2 Nassen met elk 2 harddisk van 1 TB erin.

Sinds een paar dagen kan ik, na de laatste updates van W10 één van de 2 Nassen, met geen enkele computer in mijn netwerk meer benaderen.

Meldingen zoals "kan netwerkpad niet vinden " krijg ik als ik de partitie(s) van de betreffende NAS wil benaderen, de andere NAS functioneert gewoon naar behoren.

is er iemand die mij, in Jip en Janneke taal ;) kan uitleggen wat ik moet doen om de niet bereikbare NAS weer draaiend in het netwerk te krijgen ?

Alvast bedankt en nog een prettige dag verder, Erik.M. Vlissingen.....
Reacties (2)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Mogelijk dat het probleem is opgelost.

Wat heb ik gedaan:
Eerst een vorige versie van W10 teruggezet. Toen was de NAS weer bereikbaar.

Vervolgens naar "instellingen" te gaan daarna "apps en onderdelen" daarna "programma's en functies" en daarna "windows-onderdelen in of uitschakelen" en activeer onder de groep "ondersteuning voor SMB 1.0/CIFS de optie "SMB 1.0/CIFS-client" geactiveerd. Ook de optie "SMB.... "direct verwijderen, heb ik UITGESCHAKELD !

Of het echt werkt weet ik nu nog niet, maar daar komen we vast wel achter als er weer een nieuwe update van W10 komt....
  1. meer dan een maand geleden
  2. Windows 10
  3. # 1
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Misschien is het wel een optie om, indien je NAS dit ondersteund, de WebDav te activeren. Helaas noem je alleen maar dat je 2 Nassen hebt, maar geen merk en type nummers. Indien dit ondersteund wordt, dan kun je de NAS zo instellen dat je deze altijd kunt benaderen, ongeacht op welke locatie je bevind. Bij een WebDav koppeling zie je de NAS als Drive, ook al ben je ingelogd op een ander netwerk dan jouw thuisnetwerk. Indien je NAS WebDav ondersteund, dan kan ik je het programma RaiDrive adviseren voor het leggen van de WebDav koppeling.

Zelf heb ik een Synology en in het bijgevoegde plaatje kun je zien hoe je NAS zich laat ziet in de verkenner, ongeacht waar je bent ingelogd.

Schermafbeelding WebDav koppeling.jpg
Bijlagen
  1. meer dan een maand geleden
  2. Windows 10
  3. # 2
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen