1. starsky
  2. Overige versies
  3. maandag 30 maart 2015
Ik heb een nas met daarop een aantal shared volumes. Voor al deze volumes is de gebruikerscode en wachtwoord combinatie hetzelfde.
In Windows wordt slechts eenmaal om die account gegevens gevraagd, ook als ik wissel tussen deze volumes.
Nu zoek ik de mogelijkheid om een logoff te doen van de verbinding zodat ik voor elke nieuwe toegang tot welk volume dan ook weer mijn account gegevens moet invoeren.
Ik heb het geprobeerd met 'net use' en voor elke koppeling naar een ander volume wordt deze geregistreerd en ik kan dan met 'net use * /d' alle koppelingen verwijderen en vervolgens moet ik dus mijn account gegevens gebruiken als ik weer zo'n volume wil benaderen (het gebruik van 'net use' is de enige tip welke ik op internet heb kunnen vinden).
Maar als ik Explorer gebruik dan lijkt dit niet zo te werken.
Als ik in de adresbalk het adres \\nas1\music invoer dan vraagt Windows mij om de account gegevens. Daarna zie ik in net use de koppeling staan.
Maar als ik nu vervolgens \\nas\photo opvraag dan wordt zondermeer de inhoud van die map getoond en kan ik de bestanden benaderen.
Als ik nu 'net use * /d' gebruik, dan wordt de registratie van \\nas1\music inderdaad verwijderd, maar ik kan gewoon de inhoud van map photo blijven bekijken en wijzigen en ik kan ook weer zonder account gegevens in te voeren naar \\nas1\music terug.
Het commando 'net use' blijft steeds zeggen dat er geen gegevens zijn en ik kan dus niets meer verbreken.
Is dit nou gewoon een fout in Windows of is er een andere truc om ook in dit soort situaties de koppelingen te verbreken zodat een login noodzakelijk wordt?
Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen