1. exHCClid
 2. Foto video
 3. donderdag 28 januari 2010
Sorry, lang bericht, maar ik gooi het maar in de groep, wie weet kan iemand mij helpen...:confused:
Wat heb ik: vele uren dubbel-8 en Super-8 films, grotendeels gemonteerd in volgorde en op grote 1/2uur spoelen, maar er zijn ook een paar spoelen met van alles door elkaar. De dubbel-8 filmpjes zijn duidelijk minder van kwaliteit dan de Super-8, maar nog steeds voor mij en de kinderen goed genoeg.:)
Verder een aantal gesproken brieven en commentaar bij films, opgenomen met een van de eerste draagbare Philips bandrecorders uit 1960: kleine 3"spoeltjes met 1/4" tape; inmiddels heb ik daar een adres voor gevonden waar ze het op CD kunnen zetten, maar het is wel duur.:(
Wat wil ik: een programma waarmee ik de films kan bewerken, scènes in
volgorde zetten, andere tussenvoegen en geluid toevoegen van die kleine
tapes en voor de rest commentaar met de microfoon inspreken.
Dan de resultaten op DVD's zetten voor het nageslacht, waarna ik verder kan gaan met andere zaken; ik doe dus niets met filmpjes van een mobieltje, en heb ook geen webcam of videocamera, of hoe die dingen ook mogen heten.:rolleyes:
Ik ben mij dus gaan oriënteren; in eerste instantie denk je over het
kopen van een boek waarin je alles kan vinden over het onderwerp, maar dat onderwerp beslaat zo ongeveer een meter boekenplank in de boekhandel, maar niets gevonden over het omzetten van de 8mm filmpjes.
Dus naar de vakhandel; winkel 1 kan de 8mm films in eigen beheer schoonmaken en overzetten op DVD, en beveelt Pinnacle aan; Magix is te
gebruiks-onvriendelijk. Met Pinnacle kan je kleurcorrecties zelf aanbrengen,
hoeft dus niet bij het scannen.:mad:
Winkel 2: stuurt de spoelen naar een gerenommeerd bedrijf, ontstoffen,
ontkrassen, kleurcorrectie, en wil je het bewerken met een programma, dan
MOET je het beslist op een harddisk laten zetten, de bewerkings-programma's lusten geen DVD's, geven althans geen goed resultaat. En Pinnacle kan het beste in de vuilnisbak, Magix is duidelijk het allerbeste.:mad:
Verder is mogelijk een probleem dat ikzelf met Windows XPhome werk, maar mijn dochters een Mac op de tafel hebben staan, en ik heb gehoord dat het wegschrijven op DVD of naar een harddisk voor beide systemen verschillend is.:confused:

Wie kan mij dus een beetje op weg helpen om een antwoord te vinden op een of meer van bovenstaande vragen? Een goed, recent boek zou mooi zijn, maar persoonlijke ervaringen zijn natuurlijk nog beter.
Ben benieuwd!
OpaHans
Reacties (3)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Datzelfde probleem had ik dus ook! Van alles geprobeerd, tot aan een converter die de 8mm films afspeelde in een speciaal aangeschafte witte "box" (waar je kleine objecten in kan fotograferen). Het resultaat was dieptreurig! Het beeld "flikkerde" enorm! Ik heb het toen maar opgeven en de films opgestuurd naar een "hobbyist" die er zijn dagtaak van gemaakt had. Je geeft het aantal meters op en in hoeveel films je dat wil hebben (lees AVI's) vervolgens krijg je de prijs per email aangeleverd. Het is wel vooraf betalen, maar ik ben er erg tevreden over! Zaterdags de boel goed verpakt en samen met een hd opgestuurd en dinsdags al een mailtje dat de films klaar waren. Woensdag's daarna ontving ik het pakketje, opgepoetst, schoongemaakt en overgezet in AVI retour. Overigens kon ik kiezen, op dvd of mijn eigen hd! De AVI's heb ik vervolgens gewoon met Windows movie maker bewerkt en geconverteer en naderhand op DVD gebrand als filmbestand. Ik heb ook Pinnacle, is wat uitgebreider, maar met Windows movie maker gaat het net zo goed! Ik heb in ieder geval een aantal mensen blij gemaakt met "hun" eigen dvd uit het verleden! :D
 1. meer dan een maand geleden
 2. Foto video
 3. # 1
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Beste Fransefreule,
Heb jij nog de gegevens van die "hobbyist" .
BvD voor je reactie.
Bert Hazelaar
 1. meer dan een maand geleden
 2. Foto video
 3. # 2
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
8MM Smalfilm op dvd of usb-stick.

Ik zie dat vragen worden gesteld over dit onderwerp op ons HCC forum Apeldoorn.
Daarom als antwoord hierop onderstaande berichtgeving; wellicht dat uw vragen hiermee beantwoord zijn. Ook telefonisch kan ik u de nodige info verschaffen

Mijn naam is Ruud Buitenhuis als jarenlang verbonden aan HCC Apeldoorn en sinds een paar jaar kaderlid met betrekking tot videobewerking.
Met ons videoteam zijn wij wekelijks aanwezig voor de nodige info en geven op gezette tijden presentaties voor en met Pinnacle en Cyberlink videobewerking programma’s.

Persoonlijk heb ik mij mede gespecialiseerd in het digitaliseren van 8MM Smalfilm en dia’s.
Gegeven de hedendaagse moderne mogelijkheden gebeurt dit d.m.v. digitale scanning.

Op mijn website treft u hierover de nodige informatie aan:

http://www.prbvideopro.info
 1. meer dan een maand geleden
 2. Foto video
 3. # 3
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen