1. marloes2
  2. Windows 7
  3. maandag 30 november 2009
Ik heb bij de winkel waar ik mijn computer heb gekocht geïnformeerd of ik Windows 7 (32 bit) zou kunnen installeren op mijn huidige PC. Ik heb gelezen dat het over het algemeen goed draait op oudere systemen. Mijn computer is 3 jaar oud en draait nu Windows XP Home. Eerst werd mij aangeraden het geheugen tot het maximum van 2 Gb uit te breiden (er zit nu 1,5 in) en een nieuwe videokaart erin te zetten. Maar later werd mij verteld dat installatie van Windows 7 niet kan omdat geen driver voor het moederboard beschikbaar is. Als ik op de website van de fabrikant kijk lijkt dat te kloppen. Maar als ik de Windows 7 Upgrade Advisor uitvoer vind ik er niets over terug.

Moederbordeigenschappen:
Fabrikant: Gigabyte Technology Co., Ltd.
Product: GA-8S661FXM-775

Bij de Upgrade Advisor krijg ik de wel een melding dat de videokaart niet geschikt is. Volgens mij is die 'on board'. Maar ik kan toch gewoon een andere erin zetten? Ik krijg de volgende melding:
Uw huidige videokaart ondersteunt de gebruikersinterface van Windows Aero niet. Neem contact op met de fabrikant of verkoper van uw computer om te zien of er een upgrade beschikbaar is, zodat u Windows Aero kunt gebruiken.

Ik krijg ook een melding over de LAN-adapter, die volgens mij eveneens geïntegreerd is in het moederboard:
SiS 900 PCI Fast Ethernet Adapter: SiS Actie aanbevolen Voordat u Windows 7 installeert, gaat u naar de website van de fabrikant van het apparaat om het laatste stuurprogramma te downloaden voor dit apparaat. Nadat u Windows 7 hebt geïnstalleerd, installeert u het opgeslagen stuurprogramma.

Over de XP mode krijg ik de volgende meldingen. Maar die zijn neem ik aan niet van belang als ik de XP mode niet gebruik?:
Uw pc ondersteunt geen virtualisatietechnologie die door hardware wordt ondersteund.
Het geheugen van uw pc voldoet niet aan het vereiste van 2 GB voor het uitvoeren van Windows XP Mode op 32-bits Windows 7. Wanneer u XP Mode uitvoert, kan de pc trager worden.


Kan ik wel of geen Windows 7 installeren? En kan ik eventueel aanpassingen doen waardoor het wel goed mogelijk wordt? Ik hoop dat iemand dit weet en mij verder kan helpen. Een nieuw moederboard is geen optie wat mij betreft. Dan kan ik net zo goed een nieuwe computer kopen heb ik al uitgerekend.
Reacties (1)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Hi Marloes,

Het venijn zit in die LAN driver.
Dat je geen aero kunt gebruiken is geen ramp en dat kun je inderdaad later nog verbeteren met een andere videokaart. Ook die xpmode is niet relevant.

Maar een LAN-driver voor Windows 7 moet er wel zijn. De kreet van Microsoft over het downloaden impliceert niet dat die driver ook beschikbaar zal zijn.

Je kunt dan dat on board LAN natuurlijk uitschakelen en er weer een PCI-kaart in zetten of een USB-adapter gebruiken, maar al met al ben je dan uit economisch oogpunt geld aan het verspillen.

Ik zou eens gaan kijken naar een compleet nieuw motherboard met 4Gb. Kan de bruine dat op dit moment niet trekken, stop dan de prijs voor aanpassing in een spaarvarken en draai nog even Windows XP.
  1. meer dan een maand geleden
  2. Windows 7
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen