1. exHCClid
  2. Overige versies
  3. zondag 20 december 2009
Omdat ik niet kan reageren op de vraag van Miguel, doe ik dat door een nieuwe vraag te stellen.
Ook ik had een week geleden dezelfde problemen met mijn Vista PC: geen toegang tot enkele internetsites, waaronder google.nl. Later kon ik geen enkele site bereiken. De problemen duidden inderdaad op een DNS-probleem.
Inmiddels draai ik nu een week lang probleemloos door de DNS-adressen met de hand er in te zetten, niet die van HCCnet (het probleem bleef), maar die van XS4all [194.109.6.66) en [194.109.9.99].
Mijn vraag is nu: wat is er werkelijk aan de hand en hebben meer mensen problemen?




[MOD]Bericht is hier geplaatst, omdat ervaringen mede-gebruikers gevraagd worden[/MOD]
Reacties (1)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Alles wat hierover te zeggen is, was reeds te lezen in het Expertforum Windows 7, behalve je laatste vraag.

Zoals ik daar iemand vertelde, los je dit probleem meestal op door de DNS-servers van je ISP in te vullen. En als dat de oplossing blijkt te zijn, is het probleem vrijwel zeker veroorzaakt door een corrupte DNS-cache van de router.

Met name de FRITZ!Box 7170 heeft dit euvel relatief vaak.

Een harde reset van de router (uitschakelen en ca 10 seconden wachten voor je weer inschakelt) lost het probleem weer voor een tijdje op.
  1. meer dan een maand geleden
  2. Overige versies
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen