1. PCCH
 2. OSx
 3. donderdag 08 juli 2021
Goedemorgen,
1. Ik heb nog een "oude" imac staan OSX 10.6.8 (2010?) die ik nu door wil geven aan mijn kleinzoon die veel met muziek doet. Het programma Garageband wat er opstaat lijkt me voor hem wel goed te gebruiken. Nu ben ik al dagen bezig om alle privacy-gevoelig data te verwijderen. Met documenten lukt het wel maar met de emails lukt het me niet. Bij het verwijderen komt steeds de mededeling dat deze niet kunnen worden verwijderd omdat er al een bestand is met die naam (?) Graag advies?

2. Is er een actie mogelijk om eventueel de HD te formateren (of gedeelte daarvan ), zonder dat het het besturingsusteem en bepaalde programma's verloren gaan. Ik ben anders bang dat ik deze imac niet meer aan de praat krijg.

Ik ben sinds 1985 Applegebruiker, nog uit die tijd ook een Macintosh in de kast staan, en nu voor dagelijks gebruik een Imac 27 staan.

Door de tijd me niet meer bezig gehouden met alle in en outs van deze prachtige producten dus ik heb even wat hulp nodig. Bij voorbaat dank!
Reacties (3)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Het lijkt me onmogelijk deze Mac zonder een Linux distro veilig aan het internet te koppelen. (Is dit een veilig cadeau?:o )

Met een Linux is veel mogelijk https://alternativeto.net/software/garageband/?platform=linux .
Zie voor tips voor het volledig wissen van de disk: https://www.hcc.nl/forum/vernietiging-oude-prive-hd-s#antwoord-19439 .

Dus alleen volledig offline veilig met dit oude OS te gebruiken...

Maar ik ben geen Mac expert!

Sorry, makkelijker kan ik het niet maken! (Kost wat tijd, maar het kan wel echt veel mooier worden..)

Ik hoop dat ik je niet heb ontmoedigd..
 1. meer dan een maand geleden
 2. OSx
 3. # 1
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Ik zou zeggen: schijf eruit halen en vervangen door ssd. Tenminste als je de installatie schijven (snow leopard) nog ergens hebt.

Als het de mid-2010 versie (iMac11,2) is kan ie nog macOS 10.13.6 draaien.

Afhankelijk van het type grafische kaart kun je nog recentere systemen draaien. Zie: http://dosdude1.com/software.html
 1. meer dan een maand geleden
 2. OSx
 3. # 2
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Beste Pcch: Dit antwoord typ ik op mijn iMac uit midden 2010 met MacOS 10.13.6 (High Sierra). Dit MacOS is dus inderdaad nog wel haalbaar voor uw computer.
Het lijkt mij dat je niet steeds alle oude bestanden of email hoeft te verwijderen. Wellicht is de iMac opnieuw te formateren met Schijfhulpprogramma (Disc Utilty), waarmee de iMac weer helemaal 'schoon' is. Open dit Schijfhulpprogramma en klik boven in de balk op de help-functie. Zoek daarin op 'formatteren' of 'wissen'.

Andere tip om e-mail te verwijderen: https://support.apple.com/nl-nl/guide/mail/mlhlp1001/mac
 1. meer dan een maand geleden
 2. OSx
 3. # 3
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen