1. exHCClid
  2. Windows 7
  3. woensdag 03 februari 2010
Voor Rein de Jong

Ik heb om mijn Pc van XP naar Win7 gaan Rhino onder Windows 7 deel 2 in de Softwarebus nummer 6 van 2009 gevolgd. Bij het stukje over het verplaatsen van de Users naar een andere disk vermeld Rein niet dat je ook de locatie van default in de registry moet veranderen. Het gevolg is dat als je een nieuw account aanmaakt, alles goed lijkt, alleen er wordt geen nieuwe map aan gemaakt in D:\_Users en het account werkt niet. Het gaat om de sleutel in Reins artikel die je ziet in
figuur 7 boven de rood omcirkelde d:\_gebruikers. Ik had helaas ook al mijnnormale account 'standaard" gemaakt en kon er dus niet meer in als administrator.
Gelukkig had ik mijn backup al gemaakt en kon dus redelijk terug.

Intussen heb ik de oplossing gevonden, het Default account op de oorspronkelijke plaats bevatte slechts één regel. Het indertijd verplaatste Default (had misschien beter gekopieerd kunnen worden, dan had de oude er nog gestaan) nu dus op d:_Users was wel goed. De oplossing is dus of het Default profiel terug kopieren naar C:\Users of in de registry de plaats veranderen, dus sleutel default van %SystemDrive%\Users\Default veranderen in bv D:\_Users\Default.
Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen