Nieuw

trage imac

  maandag 05 april 2021
  6 Replies
  4.6K Visits
we hebben een 10 jar oude Imac die enorm traag is bij opstart en gebruik. kan iemand uit de Apple groep mij helpen om de snelheid weer te verbeteren. alvast dank
1 jaar geleden
·
#20373
Koop een nieuwe.
10 maanden geleden
·
#21057
Zelfs een 10 jaar oude iMac kan nog flink snel zijn, dus voor het zelfde geld is er inderdaad een hardware- of een softwarematig probleem.
Koop een nieuwe is een mooi advies maar ik zou adviseren om er iemand na te laten kijken die er verstand van heeft en van te voren de kosten voor analyse op te vragen.
9 maanden geleden
·
#21109
Ik wil er wel eens naar kijken. Denk alleen wel dat er weinig winst te behalen valt. Een SSD en wat extra RAM kan wel eens helpen. Zelf heb ik in een oude MacBook een SSD geplaatst en dat werkte echt sneller. Blijft wel prutsen vind ik, maar da's persoonlijk uiteraard.
6 maanden geleden
·
#21807
En ... hoe is het afgelopen met uw 10 jaar oude iMac?
Ik ben wel nieuwsgierig, want ik heb er zelf ook een. Inmiddels met de laatst mogelijk OS, namelijk High Sierra.
De iMac doet het nog redelijk goed, is enigszins traag, dat wel. Enkele jaren geleden al opgewaardeerd met extra geheugen.
Dat hielp wel.
Het vergrootte geheugen bestaat uit nieuwe geheugenblokjes, de oude heb ik hier nog liggen voor het geval je interesse hebt.

we hebben een 10 jar oude Imac die enorm traag is bij opstart en gebruik. kan iemand uit de Apple groep mij helpen om de snelheid weer te verbeteren. alvast dank
6 maanden geleden
·
#21825
Ik zou er Linux op zetten...
maar allereerst ben ik benieuwd naar hoe langzaam die iMac is (uitsplitsen naar diverse hardware componenten) en hoe langzaam die 10 jaar geleden was. Daarna is van belang welke snelheid voor uw 'workload' benodigd is. Vraag evt. aan uw leverancier wat de snelheid zou moeten zijn.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen