1. laurent
  2. Overige versies
  3. zondag 07 februari 2010
Hallo ik heb XP op mijn pc staan. Nu was windows vastgelopen en heb ik de herstelfunctie gebruikt van de cd die bij de pc was toen ik hem kocht.
Na het herstel staat er nu een bestand "old disk" op c: partitie. van de 55Gb die op de c partitie is nog maar 10 GB over.
ik durf die old disk bestanden niet te verwijderen want dan looppt windows weer vast denk ik. Ik wilde de syteem partitie maar vergroten hoe gaat dat welke mogelijklheden zijn er om de systeem partitie ruimer te maken ?
tevens zijn al mijn emailadressen verhuisd naar old disk maar ik kan ze niet bekijken in outlook expres
Reacties (1)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Kun je vertellen welk herstelprogramma er op de disk staat die je bij je pc gekregen hebt? Waarschijnlijk heeft dit programma alle vervangen bestanden in een map (en niet in een bestand) met de naam "old disk" gezet. Dat is handig omdat je er dan al je persoonlijke bestanden, zoals het windows adresboek uit kunt halen. Daarna kan de map normaal gesproken weg.

Intussen je vragen:

Om te zien hoe je schijf is ingedeeld klik je op Start, kiest Uitvoeren en typt diskmgmt.msc
Diskmanagement (Schijfbeheer in de Nederlandse versie) gaat open.
Als je C-partitie een hele schijf omvat kun je die niet vergroten. Als er nog vrije ruimte is gaat dat gemakkelijk, maar als je, zoals waarschijnlijk het geval is, geen vrije ruimte hebt zul je die moeten maken. Dat kan door een andere partitie op dezelfde schijf te wissen of te verkleinen. In diskmanagement kun je alleen wissen (en dan ben je alle gegevens van die partitie kwijt) Daarna kun je via Diskpart de C-partitie uitbreiden. Diskpart is een zg. comandline tool en dat werkt niet echt gemakkelijk. Beter is daarom om een partitioneerprogramma te gebruiken, zoals dat van Acronis of het freeware programma EASEUS Partition Master, dat hier is te vinden: http://www.partition-tool.com/personal.htm
Daarme kun je partities maken en wissen, maar ook vergroten en verkleinen. Het is overigens altijd verstandig om voor je begint een backup te maken van belangrijke bestanden. Er kan altijd iets misgaan.

Je adressen zijn, zeg je, verhuisd naar de mao Old Disk. Ik neem aan dat je daar het windows adresboek gevonden hebt,
Waarschijnlijk is bij de herstelwerkzaamheden een nieuw adresboek aangemaakt, en ziet Outlook Express het oude niet. Je kunt je adressen met de importfunctie van OE (Bestand-Import) weer in je nieuwe configuratie binnenhalen.
  1. meer dan een maand geleden
  2. Overige versies
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen