donderdag 21 april 2022
  7 Replies
  2K Visits
Hoera vandaag kreeg ik de BC337 binnen en kon nu ook de print, op de switches na, gaan testen. En ik kan zeggen zoals verwacht het werkt. Ik kan nu via de Loconet aansluiting de IB2 Stop en Go (geen of wel spanning op de baan) extern bedienen.
Over die switches heb ik een vraag. Niet bedoelt als reclame voor die firma maar bij C....d.nl er heel wat gevonden. Zelf voor prijzen die ik hier thuis niet kan verantwoorden. Het zijn niet de switch maar de led specificaties waar ik een probleem mee heb. Van de N(ormal)(Open) uitvoering en zelfs wissel er volop van gevonden. Het zijn de leds waar ik een probleem mee heb. En dat de foto's, denk ik niet kloppen met de specificaties. En die laatste (een Engels pdf document) lees ik nu maar steeds. Ik heb gezien LED met 12 en zelfs 24 Volt. Kan ik dan aannemen dat dit inclusief de voorschakel weerstand is ?
Een keer een switch gezien waar op de zijkant van de switch behuizing bij de led aansluiting 2.6 V stond maar dan geeft de fabrieksspecificatie toch weer LED 12 V aan. Vandaar mijn opmerking dat de bij geplaatste foto niet overeenkomt met de specificatie gegevens.

Wie heeft hier een betere ervaring mee ? Want ze zonder meer bestellen en dan weer (gratis) terug sturen dat wil ik het liefste voorkomen.

Een artikelnummer zou mij zeer zeker helpen want die stond er niet bij, bij de bouwbeschrijving. Bij voorbaat dank voor de moeite.

Groetjes Jan
5 maanden geleden
·
#22290
Voor welk frontpaneel wil je schakelaars zoeken?

m.vr.gr. Cees
5 maanden geleden
·
#22292
Hallo Cees, Omdat ik op de laatste bijeenkomst overvallen werd met de vraag welk paneel ik wilde hebben, heb ik die met de kleinste gaatjes genomen.
Al diverse dagen bezig geweest met zoeken bij Conrad. Maar omdat ik op de pagina van de schakelaar niet de gegevens over de led kan vinden moet ik dus ook iedere keer de uitgebreide gegevens bekijken. En iedere keer zie ik 12 Volt of zelfs 24 Volt staan. Omdat ik geen leds ken die deze spanning aankunnen zonder voorschakel weerstand neem ik ook weer aan dat deze ingebouwd zit. Alleen lees ik daar niets over. Vandaar mijn vraag hoe de ervaringen van anderen hiermee zijn.
Ik hoop dat ik wanneer ik toch een andere frontplaat nodig heb deze te mogen omruilen op de volgende bijeenkomst dag. En anders heb ik gewoon pech.

Groetjes Jan.
5 maanden geleden
·
#22294
Dag Jan,

Als je het niet hebt over het printje met 4 gaatjes, dan gaat om knopjes met ingebouwde LED. Ik heb die destijds hier gekocht. Daar zul je wel even op moeten wachten. Ze zijn daar echter wel een stuk goedkoper dan bijv. bij Reichelt of Conrad. Goed opletten, dat je de juiste kiest (bedoeld voor 5V en 12 mm). Je kunt dan op de print de voorschakelweerstanden R12 en R13 overbruggen indien de lichtopbrengst van de LED in de schakelaar onvoldoende is.

groet Cees
5 maanden geleden
·
#22296
Dankjewel Cees. Deze link werkt gelukkig wel. Die in de documentatie staat helaas niet meer.

Groetjes
Jan
5 maanden geleden
·
#22300
Met een beetjes geluk krijg ik op 28 juni 2022 binnen. Maar ik heb al een test configuratie op het bureaublad kunnen maken. En de test succesvol kunnen uitvoeren.
4 maanden geleden
·
#22327
Afgelopen vrijdag, eerder dan verwacht (28 juni), lag er bij thuiskomst van de korte vakantie een pakketje op de mat. Inhoud de bestelde groene en rode led switches, door elkaar, in een grip zakje. Met de netvoeding ingesteld op 3Volt en 1k serie weerstand de groene en rode led switches van elkaar gescheiden.
Ik heb nu 1 frontplaatje met de kleine geboorde gaten, (led en switch van elkaar gescheiden zie bijlage
[table]
20220516_102139.jpg

[/table], en zou nu graag 2 stuks tekstplaatjes willen ontvangen maar dan die met de 12 mm gaten. Die ik al heb komt dan retour.

Is dit mogelijk om dit bij de eerst volgende gelegenheid in Soest zo te regelen ?
4 maanden geleden
·
#22329
Dag Jan,

Karel Seijsener heeft op de bijeenkomst van 11 juni a.s. nieuwe setjes priint en frontjes bij zich. Indien je wilt omruilen dan zal je dat met hem moeten regelen. Ik heb geen idee of de mogelijkheid bestaat. Mail Karel eventueel via Penningmeester HCC!m.
groet Cees
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen