1. aber
  2. Linux/Unix
  3. donderdag 13 maart 2014
In verband met de eindfase van Windows XP ben ik begonnen om Linux Mint 13 Xfce ernaast te installeren. Dat lukt wel op dezelfde harde schijf, maar ik had het graag op een nieuw aangeschafte SSD willen doen (Sandisk Solid State).
Tot mijn verbazing ziet noch gparted (ook de nieuwste), noch de Linux distro met Mint 13 de schijf.
Het maakt niet uit hoe ik de SSD voorbereid: ongeformatteerd, geformatteerd met Ext4 (onder XP, met een partitioning tool). XP ziet de schijf wel (maar kent natuurlijk het file system niet).
Wie heeft dit eerder meegemaakt?:confused:
Reacties (1)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Ik heb zelf een SSD met daarop Xubuntu 12.04 geïnstalleerd (vergelijkbaar met Linux Mint 13 Xfce, want beide zijn gebaseerd op Ubuntu 12.04). Werkt al ruim een jaar prima, dus dat is het probleem niet....

Mogelijk moet er iets in je BIOS veranderen. Is het BIOS al de "nieuwste" versie voor je moederbord? Zo niet, doe een opwaardering van je BIOS.

Hou verder rekening met het volgende:
https://sites.google.com/site/computertip/ssd

Maar begin met het opwaarderen van het BIOS. Mijn computer is een moderne computer van ruim 1 jaar oud, met UEFI in plaats van BIOS. Dus dat is andere koek.

Tot slot: pas op dat Windows XP je SSD niet sloopt. Want dat kan zomaar gebeuren in Windows XP, bijvoorbeeld als-ie aan het defragmenteren slaat.
  1. meer dan een maand geleden
  2. Linux/Unix
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen