1. m@rgreet
  2. Windows 7
  3. vrijdag 20 november 2009
Een nieuwe HP laptop is geleverd met Windows 7. Er zit een HD in van 500 GB met een partitie C van 470 GB en een recoverydeel van 30 GB. Ik wilde de C schijf anders indelen, maar kan dat slechts voor de helft. Het te verkleinen deel stopt bij 235000 MB, verklein je meer, dan springt de teller op 0. Hoe kan ik toch zo'n 470-30(C programma's) = 440 GB verdelen naar andere (nieuwe) schijfstations.
Alvast bedankt voor de hulp.

Marcel
Reacties (1)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Met de in schijfbegeer aanwezige faciliteit kom je nooit verder dan de helft. Daar staat namelijk MFT (Master File Table) en die kan ie niet verplaatsen.

Goede betrouwbare maar niet gratis software kan dat wel. Acronis Disk Director op http://www.acronis.com

Twee belangrijke waarschuwingen:

1. Technisch.
Het is wel HP. Als je ooit systeemherstel doet vanaf dat recoverydeel of met de daar vandaan aangemaakte DVD, gooit ie genadeloos je partitionering weg, inclusief je data. Zorg daarom voor een externe back-up

2. Financieel.
Als je niet perse een Nederlandstalige versie van Acronis software wilt hebben EN je hebt een credit card (Visa, Mastercard) kun je flink op de prijs bezuinigen al vinden ze dat niet leuk. Trap er niet in als je naar een site wordt doorgestuurd met prijzen in Euro. In dat geval moet je even links bovenaan (afrolmenu in kleine lettertjes) voor de US-site kiezen. Daar zijn de prijzen hetzelfde, alleen staat er dan geen € maar $ voor en 50 euro is heel wat meer dab 50 dollar!

De software is van perfecte kwalitei!
  1. meer dan een maand geleden
  2. Windows 7
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen