1. lion king
  2. Windows 10
  3. woensdag 09 oktober 2019
Nou ben ik toch redelijk door de wol geverfd, maar sinds een week of twee loop ik tegen het volgende aan:
Bij het afsluiten van Windows meldt Windows dat er nog een applicatie actief is: "Program Manager".
De hemel mag weten waar deze vandaan komt. Niet van Windows in ieder geval; dit was in de oerversies van Windows nog wel zo.
Bij het raadplegen van de alwetende Google, kom ik zaken tegen als Logitech software (SetPoint), Skype en Google Chrome. Helaas is dit alles niet het geval, evenmin is er software geïnstalleerd of zijn er drivers vervangen.
In Taakbeheer is er geen enkele actieve applicatie te vinden die hier ook maar enigszins op lijkt. Ook biedt Autoruns niets in die richting. Services? Ook al niet.
Kortom, ik kom geen draad verder. Het is gekomen na een van de laatste Windows Updates. Toeval?
Op Internet is best wel wat te vinden bij het intypen van Program Manager (welke het afsluiten vertraagd); zowel in het NL als in het Engels, maar een oplossing rolt er niet uit. Het zijn overigens treffers in Chrome uit 2015, 2017, maar niet uit 2019.
Waar komt dit ding vandaan? ik zal toch niet de enige zijn....?
(Uiteraard is het niet moeilijk om Windows geforceerd af te sluiten, maar da's toch een surrogaatoplossing.....)

Wie weet meer??
Reacties (1)
Geaccepteerd antwoord In Afwachting Moderatie
Ik heb al vaker de naam "Program Manager" gezien tijdens het afsluiten van een Windows computer via Extern Bureaublad (Remote Desktop), meestal met de melding dat het shutdown geluid nog afgespeeld moet worden. Bij mij gaat het afsluiten na even wachten vanzelf verder.

De naam "Program Manager" wordt nog steeds gebruikt binnen Windows File Explorer. Dit is namelijk de titel van het Desktop Window. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat (oude) programma's nog goed blijven werken. Deze naam is eigenlijk niet gedocumenteerd, maar soms wordt dit toch wel door software gebruikt.

Je kunt deze naam terug zien met het programma WinLister van http://www.nirsoft.net/utils/winlister.html. In de lijst binnen WinLister zie je de title Program Manager bij file C:\Windows\Explorer.exe en description Windows Verkenner.

De naam Program Manager hoort dus gewoon nog steeds bij Microsoft Windows 10.
  1. 3 dagen geleden
  2. Windows 10
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer als een van de eersten op dit bericht!
Nog geen HCC-gebruikersaccount aangemaakt? Klik dan hier.

Inloggen